lauantai 4. helmikuuta 2012

P Ä I V Ä N B I I S I!
Jartse Tuominen Band (feat. LiGaya): Kindhearted Woman Blues
Tämä Robert Johnson-tykitys on makupala tribuuttilevyltä, jonka tekivät kitaristi Jartse Tuomisen nykyisen kotipaikan, Teksasin San Antonion muusikot. Samaisessa kaupungissa Robert Johnson levytti kyseisen kappaleen vuonna 1936 ja se oli hänen ensilevytys.
Alunperin Jartse on Tampereella, jonne hän palaa taas keväällä, sillä hän isännöi 31. maaliskuuta Tullikamarilla suomalaisten huippukitaristien yhteistapaamista.
GTR-Tour Festival on jatkoa Jartsen vuonna 2005 organisoimalle GTR-Tourille, jossa hänen kanssaan eri tyylien kotimaiset ammattikitaristit kiersivät ympäri Suomen usean vuoden ajan.
Kunnioitettavan pitkän meriittilistan omaava Tuominen keikkailee entisessä kotimaassaan harvoin ja vielä harvemmin sähköisen bändin kanssa. Tampereen Tullikamarilla se tapahtuu ja ja taustabändikin on parasta ykkösluokkaa; Anssi Nykänen ja Miri Miettinen (rummut), Juuso Nordlund ja Harri Rantanen (basso) ja Pekka Siistonen (kosketinsoittimet).
Voi sanoa, että GTR-Tour Festival on jonkinlainen luokkakokous, sillä se kerää estradille Jartsen kanssa kiertäneistä kitaristeista ainakin Erja Lyytisen, Heikki Silvennoisen, Marzi Nymanin, Jari Yliahon, Ben Granfeltin ja Markku Petanderin.
Jokainen kitaristi soittaa tapahtumassa oman settinsä GTR-bändin kanssa ja ilta päätetään superjameihin. Illan juontaa Marzi Nyman.
Lue Jartsesta lisää os:
http://vaylanpyorre.blogspot.com/2011/05/jartsetuominennorthern-lights.html