keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Jopet Showsta ja Taivaan Tulista!
Jopet Shown uudet jaksot alkavat pyöriä YLE TV2:ssa 24. lokakuuta. Uusina hahmoina kansantaiteilija Ruonansuu tuo kansan nähtäväksi ainakin jormulakuski Antero "Turpo" Horttanaisen, apteekkari Jori Samarinin, epäselvästi puhuvan kokin ja nukahtelevan pianistin. Vanhoista veijareita mukana ovat ainakin rekkamies Mauri ja lääkäri Kaikkonen, jotka seikkailevat musiikkivideoilla.
Marraskuussa Ruonansuulta ilmestyy myös tuoretta huumorimusiikkia sisältävä Jopetusministeri-albumi. Lisäksi tammikuussa alkanut 30-vuotisjuhlakiertue jatkuu. Vierailijoina Jopen keikoilla on nähty muun muassa Saku Kuosmasta ja Jopen veljen Sepon bändiä ja yllätyksiä on luvassa jatkossakin.

Jope Ruonansuu on Arja Korisevan ohella uutena nimenä mukana myös Kari Väänäsen suositussa Taivaan Tulet-sarjassa, jonka kolmannen tuotantokauden kuvaukset alkavat ensi keväänä Kemijärvellä.
Taivaan Tulet on ollut hitti alusta asti, sillä viikottain se on kerännyt keskimäärin miljoona katselijaa tv-vastaanottimien ääreen.
Kemijärven maisemat ovat näin tulleet monelle suomalaiselle tutuiksi ja niin kuin pitääkin kaupunki on ottanut kaiken hyödyn ilmaisesta mainoksesta. Tv-sarjasta tutusta kaljabaarista No Mans Land löytyy nykyään Kemijärven matkailutoimisto, hahmoista rakennetaan vahakabinettia ja kiertoajelut sarjan kuvauspaikoille ovat olleet supersuosittuja.
Viimeisin tuote on kirja Punainen Kukko. Kirjailija Päivi Alasalmi on kirjoittanut teoksen, joka perustuu Taivaan Tulet-sarjaan ja sen hahmoihin. Alasalmi on arvostettu ammattilainen, jonka pitkälle uralle mahtuu tuotantoa saduista romaaneihin. Vuonna 1996 hän oli muun muassa Finlandia-palkintoehdokkaana teoksellaan Vainola.
Aiemmin Taivaan Tuliin pohjautuen on julkaistu kirja Pohjoisneula, josta on otettu jo toinen painos.