tiistai 11. lokakuuta 2011

Kallella kaikki kunnossa!
- Kunto on ok, lähdetään taistelemaan niin perkeleesti ja näytetään kaikille muille Oula Mälkättäjän munat!, torniolaisalppinisti Kalle Palander uhoaa pilke silmäkulmassa Väylän Pyörre Uutisten uteluun nykykunnosta.
Huulenheitto Mälkättäjän suuntaan johtuu siitä, että kysymyksessä viittaan toimittaja Jari Vesan radiohaastatteluun, jossa Kalle kertoi tietävänsä ulkomaan leirityksen jälkeen, missä mennään.
Palanderilla kaikki on siis kohdallaan ja niinpä tavoitteet on helppo asettaa. Ensi kaudella hän pyrkii takaisin palkintopallille, mutta päätähtäin on talviolympialaisissa Sotshissa 2014, josta hän haluaa mitalin.
Palander uskoo onnistumiseen ja ainoa, joka voi hänet pysäyttää, on loukkaantuminen, joka merkitsisi uran päätöstä ja valmennuspuolelle siirtymistä.
Vastapainoa Kallen viime kuukausien raa`alle treenaamiselle on tuonut hänen ja vaimo Riina-Maijan Ontika-kartanon remontointi Virossa.
- Eihän tää kartanonherran elämä ole mitään aivan helppoa. Sen olen huomannut että jos tästä projektista selvitään ilman avioeroa niin sit me kyllä ollaan loppuelämämme rouvan kanssa yhessä, Kalle jupisee Palanderien kotisivulla.
Viron hidas byrokratia ja kunnollisten remontoijien saanti on aiheuttanut Palandereille päänvaivaa. Kesällä asunnon kunnostus tallin päätyyn ja ratsastusmaneesi ei edennyt kuukauteen senttiäkään.
- Mentiin miehityksellä, jossa pari oli oikeita työmiehiä ja loput olivat nuoria pojankoltiaisia. Työkoneet olivat samoin aika mukavasti soveltuvia hiekkalaatikkoleikkeihin.
- No, kunnolliset hankittiin sitten toisen työurakoitsijan kautta ja nyt työmaalla on siis kaksi urakoitsijaa ja johan alkoi tapahtua. Tämä veto olisi tosin pitänyt tehdä jo elokuussa, mutta sinisilmäisesti uskoimme että urakoitsijamme saisi tuulta siipiensä alle ja alkaisi tehdä töitä tosissaan, Riina- Maija kirjoittaa.
Kaikesta alun vastuksesta huolimatta perhe viihtyy Viron maaseudulla,150 kilometrin päässä Tallinnasta. Kallekin on tyytyväinen, että hommat ovat lähteneet vihdoin ja viimein rullaamaan .
- Riina-Maija on tilannut Odalle ponin jo Englannista, mulle ja Pyrylle kans jonku aloitushevosen. Siistii!
- En ole vielä ikinä ratsastanut, joten nyt olis kyllä syytä aloittaa jos oikein ratsutilakin laitetaan pystyyn.
Pikkuhiljaa Palanderit ovat alkaneet valmistautua myös talveen uudessa ympäristössä Tornion, Monacon ja Kuusamon jälkeen. Riina-Maija uskoo, että joulu saattaa olla ovella tänä vuonna aikaisemmin kuin koskaan aiemmin.

- Hevosille on tehty tarhoja ja teitä on rakenneltu, jotta päästään liikkumaan tontilla myös talvella ja heppatalli on ihan pian valmis vastaanottamaan hepat uusiin tiloihin.
- No, ovet ja ikkunat ottavat ilmeisesti vielä pari kuukautta, mutta mennään sen aikaa väliaikaisikkunoilla ja ovilla ja rukoillaan ihmettä.
Kuuntele: Jari Vesa: Oula Mälkättäjä-räp