torstai 13. lokakuuta 2011

Suomi-filmin kivikasvot Tornioon!
Tornion kaupunginhotelli on aika ajoin muuttunut onnistuneesti myös teatterinäyttämöksi. Syksyn aikana merilappilaiset ovat löytäneet Suomen parhaat stand up-koomikot hotellilta ja nyt vuoron saavat tunnetut elokuvan ammattilaiset Kai Lehtinen ja Ilkka Koivula. Molempia komppaa Heikki Rantanen, monista leffoista tuttu näyttelijä hänkin.
Kai Lehtinen tuli koko kansan tietoisuuteen tv-sarjan Raid pääosassa ja viimeaikaisista rooleista hän on ihastuttanut yli 250 ooo elokuvan katsojaa Veikko Huovisen luomana Havukka-ahon ajattelijana Konsta Pylkkäsenä.
Tornioon saapuva reppu&reissumies-henkinen Kairan Kulkijat-esitys kumpuaa paitsi Huovisen lämpimästä huumorista, myös Lauri Viidan vakavan pohdiskelevistä teksteistä. Kansan rakastamien lauluntekijöiden Junnu Vainion ja Juice Leskisen ikivihreät täydentävät esitystä.
Ilkka Koivulan tähdittämä Miehen Ikävä-näytelmä taas kysyy: Mikä on mies? Siihen haetaan vastausta kohtauksin ja lauluin.
Ranualaislähtöinen Koivula on paitsi loistava näyttelijä, hän on myös osaava laulaja ja kitaristi. Hän on keikkaillut paljon näyttelijäveljensä Pertin kanssa ja hänellä on myös oma bluesbändi the Practice.
Kuitenkin kivikasvoinen Ilkka muistetaan parhaiten elokuvarooleistaan. Hän on syöpynyt erityisesti ihmisten mieliin Täällä Pohjantähden Alla-elokuvan Akseli Koskelana. Keskeiset roolit hänellä on ollut myös Aki Kaurismäen Laitakaupungin Valoissa ja Rentun Ruusussa, jossa hän esitti Vexi Salmea.
Torniossa nähtävä Miehen Ikävä-näytelmä perustuu samannimiseen kirjaan, jonka on kirjoittanut Petri Tamminen. Osa tekstistä on Outi Nyytäjän, joka on myös dramatisoinut esityksen.
Tornion kaupunginhotellissa:
Kairan Kulkijat (Kai Lehtinen&Heikki Rantanen) 21. ja 22.10. klo 19.00 alkaen!
Miehen Ikävä (Ilkka Koivula&Heikki Rantanen) 18. ja 19.11. klo 18.30 alkaen!