maanantai 24. lokakuuta 2011

Tuomo-soulia Musiikkitalolla!
Suomi-soulin ykkösnimi laulaja-kosketinsoittaja Tuomo Prättälä nousi laajemman yleisön tietoon nelisen vuotta sitten ensimmäisellä sooloalbumillaan My Thing, joka palkittiin heti kättelyssä Emma-pystillä. Sitä ennen hänet tunnettiin lähinnä rivimiehenä yhtyeistä Quintessence, Q-Continuum, Huba, Emma Salokoski Ensemble, MP4 ja Ilmiliekki Quartet. Sittemmin Tuomolta on julkaistu albumit Reaches Out For You ja My Own Private Sunday.
Viimeksi Tuomo vieraili Meri-Lapissa elokuussa Palefacen Räjähtävä Nyrkki-yhtyeen kosketinsoittajana. Tornion Musiikkitalolle 26. lokakuuta hän saapuu oman yhtyeensä kanssa, jossa ovat mukana kitarassa Aki Haarala, bassossa Heikki Laine, perkussioissa Abdissa Assefa ja rummuissa "meidän oma poika" Mikko Kaakkuriniemi.
Tuomo edustaa soulissa Stevie Wonderin jälkeistä sukupolvea, jolla lähestymistapa tyyliin on aivan eri kuin 1960-luvun kummisedillä. Nykyaikanahan souliin sekoitetaan surutta funkkia, räppiä, reggaeta ja paljon muutakin, mikä tekee musiikista tanssittavuuden lisäksi, myös konserttitilanteeseen sopivaa.
Vaikka Tuomon musiikki elääkin tiukasti tässä hetkessä, sen kivijalkana on vanhan liiton soul, pääpainon ollessa sen hienostuneemmasssa päässä eli Curtis Mayfieldin ja Marvin Gayen musiikissa.
Aki Sirkesalo oli Tornion Musiikkitalon historian ensimmäinen tunnetumpi esiintyjä. Varmaan samoja soulviboja, voi kokea tässäkin konsertissa.
Tuomo Prättälä Tornion Musiikkitalolla 26.10. klo 19.00. Liput 15/10€. Ennakkomyynti Tornion Kulttuuritoimisto, Kemin Musiikki, Lappian opintotoimisto Tornio.