keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Tuure Kaamosjazziin!
Kaamos otetaan vastaan jazzien merkeissä Tankavaarassa ja Saariselällä tänä vuonna 24.- 27. marraskuuta. Tämä Euroopan Unionin pohjoisin ja yksi Suomen vanhimmista jazztapahtumista järjestetään jo 31. kerran.
Kaamosjazzin ohjelma vilisee tunnettuja artisteja. Kuumimmat suomalaisnimet ovat ehdottomasti Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Pepe Ahlqvist ja Bianca Morales. Kuuluisin ulkolaisvieras on rumpali Gregg Bufford, jonka opettajiin on kuulunut muun muassa Miles Davisin 1950-luvun rumpali Philly Joe Jones. Paikalla on myös paljon porilaisia kuten Jyrki Kangas trio ja Pori Jazz All Stars ja tietysti lappilaista rytmiverta tyyliin Juha Söder Group feat. Inga Söder & Pepe Petranen.
Kaamosjazz käynnistyi vuonna 1981 Tankavaaran tunnelmallisessa ja jazzklubimaisessa miljöössä, joka ei vuosien mittaan ole muuttunut, vaikka sininen tupakansavu ei enää leijailekaan salin hämärässä. Paikan arvostuksesta ja tunnelman onnistumisesta kertovat lukuisat kantavieraat, joista ensimmäiset ovat olleet mukana 1980-luvulta alkaen.
30 vuotta on jazzia kuunneltu tunturissa. Kaamosjazz on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella innokkaiden talkoolaisten suosiollisella avustuksella. Suurimman työn on kuitenkin tehnyt ja vastuun kantanut jazzisäntä Kauko Launonen. ”Nyt on oikea aika lopettaa”, totesi Kauko 30. jazzien kynnyksellä.
Kaamosjazz ry:n vetäydyttyä tapahtumasta alueen yritykset Saariselällä ja Tankavaarassa kantavat jatkossa vetovastuun musiikkitapahtuman toteuttamisesta. Eli Kaamosjazz-tapahtuma saa nyt jatkoa myös 30. juhlavuotensa jälkeen!
Kaamosjazz.fi -Pirteyttä Lapin kaamokseen - Ohjelma 2011