lauantai 29. lokakuuta 2011

M. A. Numminen hymähtää Kemin musikaalikohulle!
Eero "Badding" Rannio & Men In Black
Eero "Badding" Rannio & Men In Black
Laulaja Rauli "Badding" Somerjoesta kertova musikaali Bussi Somerolla saa tänään ensi-iltansa Kemin kaupunginteatterissa. Suurelle yleisölle suunnattu esitys on saanut sopivasti h-hetken lähestyessä normaalin alueellisen kirjoittelun lisäksi ilmaista valtakunnallista kohujulkisuuttakin. Se taannee, että katsojia riittää kauempaakin.
Baddingin omaiset ovat paheksuneet, ettei heitä ole kutsuttu edes katsomaan musikaalia ja Baddingistä aikoinaan kirjan kirjoittaneet Heikki Metsämäki ja Juha Miettinen väittävät, että heidän tekstiään on lainattu enemmän kuin laki sallii.
Väylän Pyörre Uutisten Helsingin kirjamessuilta tavoittama Baddingin lähiystäviin kuulunut kansantaiteilija M.A. Numminen suhtautuu syytöksiin tyynesti.
- Kutsuttu on, mutta liian myöhään. Minuthan olisi pitänyt "varata" jo viime keväänä. Mitä taas tulee Badding-kirjalainoihin, koska en itse ole kovin tarkka näissä asioissa, minulla ei ole kantaa.
M. A. Numminen on luonnollisesti mukana roolihenkilönä myös musikaalissa, sillä häntä voi pitää jopa Somerjoen löytäjänä.
- Totta. Olin Baddingin levytuottaja 10 vuotta. Hänen ensimmäinen levytyksensä Laki epäsiveellisten julkaisujen levittämisen ehkäisemisestä tehtiin 1966 ja se oli EP-levyllä, jossa oli muun muassa Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa. Badding oli myös päälaulajana Suomen Talvisota -LP:llä, Numminen vahvistaa.

Hän kertoo myös, että hän on auttanut kemiläisiä musikaalin laulujen hankinnassa, eikä yhteistyössä ole ollut moitittavaa.

" Bussi Somerolle on tärkeä matka tänään, kun kansakuntamme kilpailee titteleistä televisiossa. Se on tarina Raulista, josta tuli Badding. Se on tarina siitä, miten herkkyydestä tulee kauppatavaraa ja omalaatuisuudesta brändi - ja miten brändi nielee ihmisen." (www.keminkaupunginteatteri.fi)