tiistai 4. lokakuuta 2011

Santa Lucialta kokoelma!
1980-luvulla vaikuttaneelta kemiläiseltä tyttöbändiltä Santa Lucialta ilmestyy marraskuussa kokoelma, jolta löytyy bändin ainoaksi jääneen albumin, Arktista hysteriaa, lisäksi kaikki sinkkubiisit sekä Neljä tunnelia Tuonelaan -ep. Kokoelman julkaisee Poko Rekords / EMI Finland Oy.
Santa Lucia teki onnistuneen paluun heinäkuussa kotikaupunkinsa Kasarirockissa ja kokoelman kunniaksi se esiintyy myös 7.10. Oulussa Nuclear Nightclubissa ja 12.11. Helsingissä Gloriassa.
Santa Lucia perustettiin 1984 ja bändi solmi levytyssopimuksen Poko Rekordsin kanssa 1987. Bändin jäsenet olivat tuolloin 16-vuotiaita ja tyttöjen vanhemmat olivatkin tärkeässä roolissa bändin alkuaikoina. Alun levytys- ja keikkakuviot neuvoteltiin vanhempien, levy-yhtiön ja keikkamyyjän kesken ravintolan terassilla, bändin siemaillessa viereisessä pöydässä keltaista jaffaa.
Joskus on sanottu, että kemiläisyhtye toi hevimetallin suomalaiseen naisrokkiin. Bändi oli oman tiensä kulkija, joka pysyi tyylilleen uskollisena, lukuun ottamatta hairahdusta Miljoona ruusua -biisin punkversioon. Ironista kyllä, bändi tunnetaan nimenomaan tästä biisistä. Santa Lucia hajosi 1990-luvun alussa bändin jäsenten tultua täysi-ikäisiksi ja lähdettyä opiskelemaan eri puolille Suomea.