maanantai 31. lokakuuta 2011

Raj-Raj Bandin On kaipuu tänne aina pohjaton MEÄNKIELI-lauluista suosituin!

Pajalalaisen Raj Raj Bandin On kaipuu tänne aina pohjaton on ylivoimaisesti Paras Meänkieli-laulu.
Paul Muotkan takaisin kotiin kaipaava sanoitus ja Raj-Raj Bandin Hasse Notstenin hieno tulkinta tuntuvat vetoavan niin netissä kuin konserttilavoillakin. Nettiäänestystämme se johti koko ajan ja mikä mukavinta, Muotkan teksti kosketti ihmisiä Väylän molemmin puolin. Kappale on alkuperältään irlantilainen ja ruotsinkielellä sitä on esittänyt Ronny Eriksson.
- Alunperin sitä laulo Bosse Lindberg. Hän oli tilannut Muotkalta tekstin ja jollain keikalla laulethiin sitä sitte yhessä ja se tuntu suuhun passelilta. Met sitten vähän kevennethiin sovitusta ja nythän ihmiset laulava sitä jo keikoilla meän mukana, Notsten kertoo.
Laulun voi kuulla seuraavan kerran livenä joulukuussa, jolloin Raj-Raj Band nähdään tositoimissa Luulajan kulttuuritalossa, tosin konsertti on jo loppuunmyyty!
- Ensimmäiset 300 menit puskaradion kautta ja loput yhellä ilmoituksella parissa viikossa, sanoo Hasse, joka vinkkaa mattimyöhäisille, että lippuja saa jo Raj-Raj Bandin ensi vuoden Suomen konserttiin. Nimittäin helmikuun
4. päivä yhtye esiintyy ensi kertaa näyttävämmin tällä puolella rajaa. Silloin Raj-Raj Band on Allan Lehdon organisoiman hyväntekeväisyyskonsertin vetonaula Pellon Rohkihallissa.
Toinen Paras Meänkieli-laulu-äänestyksessä oli haaparantalaisen Adam "Aatu" Huuvan vetämän The Meänland-yhtyeen maalaisreggae Nouse, seiso! (38) ja kolmas Torvald Pääjärven ikivihreä Ei se kannatte (36).
Kaikkiaan mukana oli 19 laulua ja ääniä annettiin 314. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat myös, paremmuusjärjestyksessä, Meän maa (Jord), Kruuvamies (Markus Fagervall & WCB), Pelimanni (Hannu Töyrylä), Onhan meillä vielä kieli (Jord), Hauras (The Meänland) ja Mie menen methään (Hannu Töyrylä).
Väylän Pyörre Uutiset kiittää kaikkia äänestäneitä!
Levypalkinto arvotaan piakkoin.