torstai 12. huhtikuuta 2012


Iskelmän tähtitaivaalle on tunkua, mutta silti lappilaisetkin laulajat tekevät ahkerasti omakustanteita. Varmasti viime vuosien tuotteliaimmat ovat olleet tervolalainen Anu Tammela ja torniolainen Mika Jefremoff. Molemmat taitavia laulajia, jotka tekevät tuotoksensa pääasiassa rovaniemeläisen Osmo Ruuskasen Ala-studiossa, joka käyttää paljon hyväkseen suomalaisia huippumuusikoita ja keminmaalaisen Kime Klemettisen Greatsoundsissa, jossa häntä avittavat Men In Black-yhtyeen soittajat.
Molemmat Anu ja Mika löytyvät tämänhetkiseltä radiotoimittajien(ei YLEn) valitsemalta Tätä Suomi tanssii-listalta. Tammelan Hiljaa hyväillen on sijalla 25 ja Jefremoffin Tiikerihai sijalla 15. Listalta löytyvät myös CatCat ja Taiska, jotka ovat uudelleenlämmittäneet laulut Yksi lensi yli käenpesän ja Moi moi vain.
Seuraavalla Tätä Suomi tanssii-listalla nähdään varmasti myös keminmaalainen Ilkka Marttala, joka on julkaissut äskettäin kantrihenkisen rallin Luota en enää kohtaloon . Pitkän päivätyön menestyksensä eteen tehnyt Marttala on päässyt Ilkka Vainion talliin, joka yleensä on tae varmasta radiosoitosta.
Lappilainen Iskelmäkaruselli pyörii ja hyvä niin...Tässä vielä Esko Rahkosen sukulaispojan Kai Tapanin hieno sovitus ja tulkinta ikivihreästä Kotiseutu Peräpohjolassa .
PS. Napsauta viivan päältä, niin laulu soi!