sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Satama Open Air soi Kemin Ruutinpuistossa!
Tähtiartisteja the Rasmuksesta  Tuure Kilpeläiseen!
Neljättä kertaa  3. ja 4. elokuuta järjestettävä Satama Open Air on ottanut nopeasti paikkansa Kemin suurimpana kesätapahtumana.Vuosi vuodelta yleisömäärä on kasvanut ja niinpä promoottori Markku Köngäs tiimeineen on joutunut etsimään tapahtumalle isompaa ja toimivampaa aluetta. Nyt se on löytynyt ja  Satama Open Air raikaakin ensi kesänä sisäsataman sijaan Ruutinpuistossa.
- Ruutinpuisto mahdollistaa, että yleisön viihtyvyys paranee. Siitä saadaan asiakkaille todella selkeä. Esimerkiksi kaikki anniskelualueet on keskitetty ja  nyt on erotettu vain aikuisten K-18- ja alaikäisten alueet.
- Paikka on todella  hieno ja valaisemme sen tyylikkäästi sekä kehittelemme sinne myös näyttävän yllätyksen, Köngäs maalailee, ja kertoo sisäsatamassa pienuuden lisäksi ongelmia aiheuttaneen voimakas tuuli, jonka vuoksi esimerkiksi viimekesäinen Olavi Virta-näytelmä siirrettiin pois lavalta.
Edellisinä vuosina Satama Open Airin lippulaiva on  ollut paikallinen suuruus Sonata Arctica, mutta ensi kesänä yhtyettä ei lavalla nähdä. Siitä huolimatta  artistikattaus on komea. Perjantai-iltaa vietetään
suomalaisen popin ja  iskelmän; Yön, Lauri Tähkän, Juha Tapion  ja Tuure Kilpeläisen seurassa, mutta lauantaina räpätään ja rokataan the Rasmuksen, Cheekin, Stigin ja Poets of the Fallin kanssa.
- Artistikatraaseen saattaa  tulla vielä lisäyksiä. Uusiin radiohittitulokkaisiin täytyy aina reagoida, sillä muun muassa perjantain esiintyjät lyötiin lukkoon jo viime syksynä, paljastaa Köngäs, joka odottaa Satama Open Airin yleisömäärässä 30 %:n kasvua, mikä käytännössä tarkoittaa yhteensä 7 000 kävijää kahden päivän aikana.
Tapahtuman showtime on siis 3. & 4.8. klo 18.00-24.00 ja  paikkana Kemin Ruutinpuisto.