maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kitarataituri Steve James Kemiin!
New Yorkissa syntynyt, mutta nykyään Austinissa Teksasissa asuva akustisen kitaran mestari Steve James saapuu keikalle Kemin Ankkuriin 18. huhtikuuta. Showtime on klo 21.00.
- Luvassa on loistavaa National-kitarointia. Jos piditte pari vuotta sitten Bob Brozmanin soitosta Kemissä, niin pidätte varmasti tästäkin, takaa illan isäntä Antti Pasanen RyMystä, joka kehuu amerikkalaista myös mainioksi laulajaksi ja jutunkertojaksi.
Steve James soittaa pääasiassa deltabluesia ja ragtimea ja kitaran lisäksi myös banjoa ja mandoliinia.
Soittamaan hän oppi 12-vuotiaana. Aluksi hän imi vaikutteita isänsä laajasta savikiekkokokoelmasta, mutta aikuistuttuaan hän lähti tien päälle. Nashvillessä hän sai 1970-luvulla oppia kantripikkauksessa, yhdeltä alan mestareista Sam McGeeltä, mutta bluesin saloihin hänet perehdytti Memphisissä Furry Lewis.
Silloin jo 80-vuotiaan blueslegendan kanssa keikkailu antoi Stevelle itsevarmuutta ja hän alkoi esiintyä myös soolona. Muutettuaan vuonna 1977 Teksasiin hänestä tuli oman tiensä kulkija ja kansainvälisen maineensa hän onkin luonut ahkeralla kiertämisellä.
Jamesiltä on ilmestynyt tähän mennessä kymmenen albumia, joilla ovat vierailleet muun muassa Gary Primich, Alvin Youngblood-Hart, Bob Brozman, Cindy Cashdollar Asleep At The Wheelistä ja Danny Barnes ja Mark Rubin Bad Liversistä.
Hän on jakanut esiintymislavan muun muassa Bo Diddleyn, Buddy Guyn, Angela Strehlin ja Maria Muldaurin kanssa.
Steve on saanut Grammy-ehdokkuudet osallistumisestaan Fred McDowell- ja Charley Patton-tribuuteille ja hän on julkaissut myös useita opetusvideoita.
Kemin lisäksi hän esiintyy Suomessa Helsingissä, Tampereella ja Muhoksella.Useimmilla paikkakunnilla hän vetää keikkapäivänä myös workshopin. Kemissä jopa kaksi, Syväkankaan ja Karihaaran kouluilla.
Tällä videolla Steve James soittaa John Sebastianin, entisen Lovin Spoonful-laulaja-kitaristin kanssa!