lauantai 7. huhtikuuta 2012

Hannea 1970-luvun lopulta CD:nä!
Rocket Records julkaisee 18.huhtikuuta Hannen ja Irwinin yhteisalbumin Kulkurin kulta vuodelta 1979 CD-muodossa. Lisäksi levyn bonuksena seuraa Hannen sooloalbumi Käy tanssimaan, jolta löytyy yksi hänen suurimmista hiteistään Hän on mun.
Iskelmätutkija Veikko Tiitto kertoo Hannen ja Irwinin Kulkurin kulta-levystä seuraavaa:
" Parin duolevytys oli Vexin Salmen Levytuottajat OY:n yritys vastata Armin ja Dannyn jättisuosioon, joka oli tullut edellisen vuoden Tahdon olla sulle hellä-laulun myötä.Heidän satumaisesta rakkaustarinasta poiketen Hannen ja Irwinin yhteisiin esityksiin haettiin enemmän tavallista ihmistä puhutteleva, sanoisinko maanläheisempi tunnelma.
Muistelen, että kun Kulkurin kulta-levyä tehtiin niin Hanne odotti kaksosia. Hänen tilansa salattiin siten, että levykannen valokuvassa otettiin tarkoin huomioon vaatetus sekä kuvakulma. Eihän olisi ollut sopivaa, jos raskaana oleva nainen olisi Irwinin kanssa kuvassa ja siinä olisi lukenut Kulkurin kulta.
Levyn julkaisuvuonna 1979 Hanne esiintyi muun muassa Oulu-Humpassa ja panin merkille, että hänen asuntovaunuunsa kuskattiin melko suuria vaippapaketteja. Artistin oli kuljetettava siis kaksosia mukanaan."
Ylitornion Aavasaksalta lähtöisin olevan Hannen eli Eija Hannele Höynälän (6.7.1954-10.3.2010) ensimmäinen suurempi menestys oli hänen versionsa vuoden 1975 Euroviisu-voittajalaulusta Ding a-dongista. Sitten tulivat Verushka ja Hän on mun. Hänet muistetaan myös pirteistä tulkinnoistaan kappaleista Tammerkoski ja Juliska. Kaikkiaan hän levytti 92 kappaletta ja hänen laulajan uransa kesti kymmenisen vuotta 1970-luvun puolivälistä eteenpäin. Levytysuran jälkeen Hanne omistautui perheelleen. Hän asui Saksassa ja Ruotsissa ja viimeiset vuotensa Valkeakoskella. Paluuta keikkalavoille hän ei koskaan tehnyt.