perjantai 6. huhtikuuta 2012

Rauhallista pääsiäistä!

Näistä maisemista ja näistä tunnelmista ammentaa moni laulujensa aiheet, niin Greedy Pigin Jari Pänttäjäkin. Yhtyeen Boogiedriller-albumi on ollut ulkona nyt kuukaudenpäivät ja ainakin minun korviini kantautuneet kommentit ovat olleet pelkästään positiivisia. Erityisesti Radio Suomen Kantritohtori alias Teppo "Jiihaa" Nättilä on ottanut Boogiedrillerin karhumaiseen syleilyynsä ja soittanut albumia kolmessa perättäisessä ohjelmassaan. Se on alan miehen Valkeakosken Esan mukaan SM-tasoa kotimaisen musan kohdalla. Hyvä niin, sillä hyvä musa ansaitsee aina voimasoittoa.
Roots-musiikin saralta kuuluu muutenkin hyviä uutisia. Paljon rummuttamani ruotsalaiset Willy Clay Band ja Baskery nähdään ensi kesänä vihdoinkin näissä maisemissa ja mikä hienointa, bluesin kultasormi Robban Hagnäs tuo kitarameedio Johnny Winterin 6.10. niinkin lähelle kuin Kokkolaan. (Liput myynnissä 10.4.)
Mutta nyt töihin. Pitkäperjantai on loisto päivä purkaa pitkää Greedy Pig-haastattelua ja Ry Cooderin leffamusa käy hyvin virittäytymisestä.