keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Teuvo Oinas haluaa keikoille Lappiin!

Raanujärveläislähtöinen tangokuningas Teuvo Oinas esiintyy lauantaina 14.4. Haaparannan Folkets Husillä. Seuraava ja toistaiseksi hänen kesän ainut esiintyminen Pohjois-Suomessa on 30.6. Keminmaan Tähtirannassa!
- Ihmettelen, ettei Lapin mies kelpaa Lappiin esiintymään. Paljon ovat ihmiset keikoille kyselleet, että milloin tulet pohjoiseen esiintymään, mutta pakko on ollut kertoa, että en siellä keikoilla käy, ihmettelee nykyisin Jyväskylässä asuva Oinas Tanssiviihde-lehdessä.
- Kyllä minä mieluusti menisin Lappiin keikalle vaikka sesonkiaikoina, mies vinkkaa tanssien järjestäjille ja kertoo tekevänsä kymmenisen keikkaa kuukaudessa.
Eittämättä Oinaalla riittää kysyntää etelässäkin, sillä hän on yksi suosituimmista tangokuninkaallisista. Sen osoitti muun muassa viime vuonna YLE Satumaan äänestys, jossa Teuvo tuli kolmanneksi heti Jari Sillanpään ja Arja Korisevan jälkeen.
Ensi lauantaina Oinas tanssittaa kuitenkin ruotsinsuomalaisia Haaparannalla ja grannista lähti myös hänen laulajanuransa.
- Olin kuusitoistavuotias, kun osallistuin Ruotsissa laulukilpailuun. Tukka oli puoleen selkään, ja vedin tangon Erottamattomat. Voitin ja silloin tuli mieleen, että jospa alkaisin laulamaan.
Ruotsissa keikkailun jälkeen vuonna 1972 Teuvo sai kiinnityksen Pasi Kauniston yhtyeeseen kakkossolistiksi. Vuodet vierivät ja tuntui, ettei hän pääse nousemaan rivimuusikosta parrasvaloihin, mutta ollessaan kerran keikalla Sallan Revontuli -ravintolassa hän näki televisiosta ensimmäisten Tangomarkkinoiden lähetyksen.

Kauko Simonen Rovaniemeltä voitti ja innostuneena näkemästään hän päätti, että jos kisat vielä järjestetään niin hän on mukana.
Seuraavana vuonna 1986 Teuvo oli Tangomarkkinoiden finaalissa ja korjasi koko potin. Finnlevyn Jaakko Salo ja Kaj Westerlund olivat luvanneet, että jos hän sijoittuu kolmen parhaan joukkoon, hän pääsee tekemään levyä.
Nyt Teuvolla on takana jo 10 pitkäsoittoa ja tänä keväänä ilmestyy uusin. Tammikuussa julkaistiin sinkku Löydän sun, joka on Teuvon oma sävellys. Sanat ovat Timo Jokisen ja sovitus Veikko Samulin.