maanantai 9. huhtikuuta 2012

Terveet Kädet apulannassa!
Kolmekymmentä vuotta sitten Terveet Kädet julkaisi eepeen Live Kemi1982. Keikka kesti tasan kahdeksan biisiä, jonka jälkeen kemiläisjärjestäjien hermot pettivät ja yhtye ajettiin lavalta. Sen jälkeen Terveet Kädet pakeni rajan yli Tornioon jättäen jälkeensä rikotut rummut ja mikrofonit, jotka vieläkin ovat korvaamatta.
Mutta jotakin hyvääkin Kemin keikasta seurasi. Klassikkolevy ja sen hauskoista välispiikeistä Apulanta-yhtyeen rumpali Simo Santapukki nappasi lempinimensä Sipe.
Apulanta on aina julistautunut suureksi Terveet Kädet-faniksi ja kertonut esimerkiksi 30 000 kappaletta myyneen Anna mulle piiskaa-biisinsä olevan velkaa TK:n samannimiselle biisille. Rytmi-lehdessä Wirtanen unohtaa kuitenkin mistä se on kotoisin ja kumartaa Nirvanan ja Garbagen suuntaan.
Mutta mitäpä pienistä. Joka tapauksessa Terveet Kädet ja Apulanta ovat molemmat ainutlaatuisia suomalaisilmiöitä ja molemmilta on ilmestynyt uusi albumi. TK:n UGH!!! on Porissa ja Kouvolassa äänitetty livelevy, jolla hardcore-päällikkö Läjä näyttää nykyisen 50+ huutokuntonsa mutta kääntää myös toisen poskensa eli yhtye yllättää akustisesti.
Apulannan Kaikki Kolmesta Pahasta-levy on myös vähän vanhan toistoa, mutta kun iskelmäntekijöinäkin kunnostautuneet Apit saavat vieraakseen PMMP:n Mira Luodin, elämä taas hymyilee.