sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Sonata Arctica lasten oikeuksien puolesta!
                      SONATA ARCTICA - I Have A Right (new video single) - YouTube
Sonata Arctica on julkaissut toukokuussa julkaistavalta  Stones Grow Her Name-albumilta videosinglen I have a right,  jonka ensiesitys oli saksalaisella TV-kanava iM1:n ohjelmassa  Rocks pari päivää sitten.
Laulaja Tony Kakko kertoo, ettei ensimmäisen lohkaisun valinta ollut helppoa, mutta I have a right-lauluun päädyttiin äänestyksen kautta.
- Laulu oli viimeinen, jonka kirjoitin albumille. Se kertoo  lasten oikeudesta olla kantamatta menneitten sukupolvien painolastia. Ei mikään tyypillinen laulun aihe metallibändille, mutta universaali.
- Tommy oli jo korkannut ensimmäisen oluensa ja valmis menemään saunaan, kun kehoitin tsekkaamaan e-mailin ja soittamaan vielä yhden iisin biisin. Pikkasen taisi olla käärmeissään, sillä hän naulasi homman purkkiin yhdellä otolla.
Video I have a right-kappaleesta  kuvattiin puolivälissä maaliskuuta Kemissä vanhassa hylätyssä koulurakennuksessa  ja ohjaajana toimi Tuukka Temonen (x-Apulanta).
 - Minun kannaltani video oli kaikista helpoin, jossa olen ollut mukana ja sitäpaitsi vuodenaikaan nähden sääkin suosi. Ei 12 tunnin seisoskelua huoneessa, joka on täynnä linnun paskaa, ei hytistelyä pakkasessa jäällä keskellä merta tai  metsässä juoksemista keskellä yötä.
Olen enemmän kuin tyytyväinen lauluun ja videoon, Kakko tilittää.