torstai 26. huhtikuuta 2012

Simerock tekee comebackin!
Bändikisa toukokuussa!
 Lapin läänin suurin yleisötapahtuma, Rovaniemellä järjestettävä Simerock juhlii ensi kesänä 10-vuotista taivaltaan. Festivaali  järjestetään välivuoden jälkeen 10.-11.elokuuta Rovaniemen Ounaspaviljongilla.
Simerock syntymäpäiviä juhlitaan huippuesiintyjien voimin! Mukana on joukko Suomen suosituimpia artisteja. Lisää nimiä julkaistaan lähiaikoina, mutta tulonsa ovat jo varmistaneet muun muassa Jukka Poika & Bommitommi, Petri Nygård, Klamydia ja Stam1na.
 Legendaarinen Simerock sai alkunsa Rovaniemen Kolpeneentiellä 2002, jolloin talkootoiminnalla järjestettiin ilmaiset festivaalit omakotitalon takapihalle rakennettuun festivaalitelttaan purevan 25 asteen pakkasen helliessä tienoota. Tuolloin Rovaniemellä ei oltu juurikaan aikaisemmin pidetty talvisia rockfestivaaleja.
Esiintyjäkaartiin ensimmäisissä 2002 festivaaleissa kuuluivat mm. Sub Humanus, Sirkuslinnut, Yhteiskunnan Ystävät, Paha Olo, Sethery ja päätähtenä Apulanta.
Talkoilla tehdyt bileet saivat niin järjettömän viidakkorummun käyntiin, ettei sitä pidätellyt mikään ja lopulta toista tuhatta pohjoisen bilettäjää päätti osallistua kemuihin, joihin aluksi kuviteltiin tulevan muutama kymmenen tuttua. Tuolloin virkavalta ei ollut täysin valmis kohtaamaan rockin voimaa ja päätti turvallisuuden nimissä keskeyttää "epämääräiset" bileet jo alkuunsa - mutta fiilis ja legenda jäivät elämään!
Näistä ajoista, hyvän meiningin ja hauskan järjestämisen hengestä nousee myös ensi kesän Simerock, joka viimeksi järjestettäessä
keräsi yli 20 000 kävijää.
Perinteisesti Simerockin ja Rovaniemen nuorisopalveluiden yhteistyönä järjestetään bändikisa nuorisotila Mondella 11.-12. toukokuuta. Voittajalle on luvassa keikka ensi elokuussa Simerockissa. Kisasta maineeseen on ponnistanut muun muassa Sallasta kotoisin oleva Stalingrad Cowgirls. Ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa http://www.simerock.com/.
Simerockin lipunmyynti käynnistyy perjantaina 27. huhtikuuta osoitteessa http://www.tiketti.fi/.