maanantai 2. huhtikuuta 2012

Sir Elton John piipahti Tromsassa!
Viime lauantaina Tromsassa konsertoinut Elton John on varmasti menestyksekkäin poptähti, joka on Pohjois-Kalotilla käynyt.
Madonna toki on myynyt enemmän levyjä, mutta hänen lööppeihin viime vuosituhannella noussutta hiihtoreissuaan Levillä, ei kukaan pysty vahvistamaan. Itse artisti on sen kieltänyt.
Tromsassa Elton esiintyi Døgnvill Vinter'12-festivaaleilla 10 000 kuulijalle. Toinen kansainvälinen nimi oli perjantain brittiyhtye Simple Minds.
Konsertin ensimmäisellä puoliskolla Elton lauloi pianolla itseään säestän ja toisella jaksolla hänen tuekseen tuli hänen pitkäaikainen rumpalinsa Ray Cooper. Kaikkiaan hän esitti kolmen tunnin aikana kolmisenkymmentä kappaletta ja hittikimaran päätteeksi tunnetuimman laulunsa Candle in the wind.
Døgnvill-festivaali järjestettiin nyt ensi kertaa talvella. Vuodesta 2007 lähtien se on pidetty aina elokuussa ja festivaali on noussut Pohjois-Norjan suurimmaksi musiikkitapahtumaksi. Kesäisin se kerää keskimäärin 30 000 kuulijaa ja festivaaleilla ovat esiintyneet muun muassa 50 Cent, Snoop Dogg, Prodigy, Ozzy Osbourne, Roxette, Sex Pistols, Chris Cornell ja Brett Anderson.