tiistai 11. syyskuuta 2012

Beatlesin eka sinkku Love me do tänään 50 vuotta!
Syyskuun 11 päivä 1962 George Martin kutsui Beatlesit Lontooseen levyttämään ensimmäistä levyään  Love me do, jonka B-puolella oli   PS I  love you .
Hän oli kuullut, että heillä oli uusi rumpali. Hän ei halunnut riskeerata. Hän päätti palkata kokeneen levytysrumpalin, jonka nimi oli Andy White, ja pitää hänet kaiken varalta paikalla. Hän ilmoitti siitä Brian Epsteinille, mutta Ringolle ei kerrottu.
He aloittivat Love me don ja 17 ottoa tarvittiin ennenkuin George Martin oli tyytyväinen. Ringo oli epävarma, koska oli ensi kertaa studiossa. Kun Beatles palasi tekemään B-puolta, rumpalin pallilla istui toinen rumpali ja Ringo sai maracasit käteen ja hänen nimensä loisti vain A-puolen biisissä Love me do.
 Sinkku ilmestyi kauppoihin lokakuun 4. päivä 1962 ja parhaimmillaan se nousi Brittein listalla sijalle 17, johon George Martin oli suhteellisen tyytyväinen. Hän kuitenkin etsi kappaleita muualta ja ehdotti Beatlesille seuraavaksi sinkuksi laulua How do you do it. Se ei kuitenkaan kelvannut yhtyeelle ja se annettiin Gerry and the Pacemakersille ja siitä tuli listaykkönen, mutta Fab Fourilta oli tulossa jotain paljon parempaa...Please please me....