maanantai 24. syyskuuta 2012

Irkkulegendat Ouluun!
The Irish Festival of Oulun lipunmyynti on ollut vilkasta, mutta kaikkiin tapahtumiin on vielä saatavilla lippuja.
Eniten kiinnostusta on ollut Oulun kaupunginteatterilla sunnuntaina 7. lokakuuta järjestettävää päätapahtumaa kohtaan. Pääesiintyjät Dónal Lunny, Andy Irvine, Liam O'Flynn ja Paddy Glackin ovat tuttuja legendaarisesta Planxty-yhtyeestä, joka on tehnyt irlantilaista musiikkia tunnetuksi eri puolilla maailmaa. Alkuperäisestä vuoden 1972-bändistä on poissa vain Christy Moore. Jokainen joka tuohon aikaan diggaili esimerkiksi Fairport Conventionia, tiesi myös Planxtyn. Myöhemmin heidän perinteiseen  irkkusoittoonsa on törmännyt esimerkiksi Euroviisuissa.
Konkarinelikkoa lämmittelee Oulun keikalla kovassa nosteessa oleva viulisti Niamh Ní Charra bändeineen.
The Irish Festival of Oulu kurkistaa irlantilaiseen kulttuuriin tuttuun tapaan monelta kantilta. Musiikkikonserttien lisäksi tarjolla on muun muassa elokuvia, teatteria ja runoja.
Myös festivaalin yhteydessä järjestettävät tanssikurssit sekä musiikin ja tarinankerronnan workshopit alkavat olla täynnä. Kolmasosa kurssilaisista tulee Oulun alueen ulkopuolelta. Kaukaisimmat vieraat ovat Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä.
Järjestyksessään seitsemäs The Irish Festival of Oulu valloittaa Oulun 3.-7. lokakuuta. Viiden päivänä aikana eri tapahtumiin odotetaan kaikkiaan noin 8000 kävijää.