maanantai 3. syyskuuta 2012

Kitaralegenda Mark Knopfler ensi kesänä Suomeen!
Mark Knopfler, yksi menestyneimmistä brittimuusikoista kautta aikain, lähtee tuoreen soololevynsä Privateering myötä kiertueelle. 
Huhtikuussa käynnistyvä kiertue käsittää 25 Euroopan maata ja pysähtyy sunnuntaina 9. kesäkuuta 2013 Hartwall Areenalla, Helsingissä. 
Moninkertaisen Grammy-voittajan Mark Knopflerin levyjä on myyty yli 120 miljoonaa kappaletta, kun mukaan luetaan Dire Straits -klassikkoalbumit ja hänen säveltämänsä elokuvamusiikki. Viimeisestä Dire Straits -keikasta on tänä vuonna kulunut 20 vuotta ja nyt julkaistava Privateering onkin ahkeran lauluntekijän kahdeksas soololevy. Knopflerin uran ensimmäinen tupla-albumi sisältää peräti 20 uutta kappaletta. Miehen tavaramerkit ovat tallella, ja toteavan tarinoiva laulutyyli sekä hieno ajattomuuden tuntu leimaavat näitäkin sävellyksiä.
Viime aikoina Knopfler on kiertänyt jenkeissä Bob Dylanin kanssa, mutta uunituoreen levynsä myötä hän odottaa kovasti pääsevänsä oman 8-henkisen bändinsä kanssa tien päälle. 
- Nautin kovasti tiimihengestä kiertueella. Se on kuin olisi pienen taistelulaivan kapteeni”, Knopfler kuvailee. 
Uuden materiaalin lisäksi yleisö pääsee kiertueella nauttimaan myös Knopfler-klassikoista. 
- Vanhojen Dire Straits -kappaleiden juttu on se, että ne ovat kuin tienviittoja ihmisten elämässä. Pidän vanhojen biisien soittamisesta, kirjoitin ne ihmisille ja ihmiset haluavat kuulla niitä, se on yksinkertaista”, Mark sanoo ja pitää niiden esittämistä päivänselvänä.
 Mark Knopfler on kirjoittanut lukuisia megahittejä kuten Money for nothing, Sultans of swing, Romeo and Juliet ja Walk of life. Elokuvamusiikistaankin tunnettu Knopfler, loistoesimerkkinä vain Local Hero, on kunnostautunut myös tuottajana ja hän on tuottanut levyjä muun muassa Bob Dylanille ja Randy Newmanille. 
Tasaisin väliajoin Pohjoismaihin suunnannut Mark  konsertoi Suomessa viimeksi huhtikuussa 2008. Sitä aikaisemmin kitarasankari on nähty täällä 2005 ja 2001. Allekirjoittaneen keikkakokemukset ovat vuosilta 1985 ja 1992, jolloin hän johti Dire Straitsiä.
Liput tulevat myyntiin Lippupisteessä maanantaina 10. syyskuuta klo 9.00.
www.lippu.fi