sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tornion Pikisaari saa ensi kesänä yhden festivaalin lisää!
Torniolaisen Erkki Hanhirovan Hellälä-projekti odottelee vielä parempia taloudellisia aikoja. Samalla myös, Väylän Pyörteen ensimmäisenä mediana uutisoima, kohuttu Grand Marina-festivaali huippuartisteineen pidetään hyllyllä.
Promoottori Markku Köngäs ei ole jäänyt kuitenkaan pyörittelemään peukaloitaan Tornion suhteen. Kun Satama Open Airin ensi kesän esiintyjät on nyt lyöty lukkoon, katse hänellä on kotikaupungissa.
- Öölifestit odottavat enää Tornion Nuorkauppakamarin lupaa eli Pikisaaressa juhlitaan melko varmasti 5. ja 6. heinäkuuta!, Köngäs lataa ja lupaa, että esiintyjät ilmestyvät Öölifestien kotisivulle http://www.öölifestit.fi/, kun kaikki sopimukset ovat 100%:sti kunnossa.
Torniossa järjestetyillä suosituilla Öölivestivaaleilla on aina sattunut ja tapahtunut ja niistä liikkuu monia hauskoja tarinoita.
Nuorkauppakamari järjesti ensimmäiset Öölivestivaalit Pikisaaressa ennen vuosituhannen vaihdetta. Mukana järjestelyissä oli  muun muassa Ylläkseltä juuri kaupunkiin muuttanut yrittäjä Reijo Angeria, joka muistelee tapahtumaa kirjassaan 20 Vuotta Umpitunnelissa:  ” Öölivestivaalit oli skandaali ja tuntu, että se herättää kuolheekki, vaikka soitto oli seis jo klo 22.00. Jokku pahantahtoset tekivät aiheettoman ilmotuksen, että met järjestäjät olhaan kännissä koko sakki ja meät haethiin kesken illan poliisilaitokselle puhallutettavaksi.”
Kun Nuorkauppakamari lopetti, Öölivestivaaleja järjestettiin Umpitunnelissa. Ensimmäiset keräsivät  komeat 3000 kävijää ja esiintyjinä olivat Tommi Läntinen, Waldo`s People, Dementitokset, King Lappland (joka häädettiin lavalta 3.biisin jälkeen) ja Vahtimestarit Areenalla show, jonka vieraileva tähti oli Kalle Palander.
Jari Vesa kuvailee tapausta näin Poppi-kirjassa: ” Oli hommattu isot aurinkolasit, hame ja peruukki ja puettu Kalle Suvi Miinalaksi. Oula Mälkättäjä ajoi sitten peltipailakalla ”seinän läpi” missi kyydissä. Kauheat aplodit ja kaikki uskoivat, että se oli Suvi. Kun Oula paljasti vieraansa ja Kalle riisui peruukkinsa kaikki olivat aivan haavi auki…”