tiistai 11. syyskuuta 2012

Tonics-Jukka palasi studioon 44 vuoden tauon jälkeen!
Jukka Tonicsin ekalla comeback-keikalla 2004
Tornion ja koko Lapin levytetyn rockin varhaishistoriaan vahvan kädenjälkensä jättäneet Voutilaisen veljekset Jukka ja Jake ovat käyneet studiossa!
Jukka on laulanut levylle kaksi vanhaa, siniveristä rockklassikkoa 
Hello Josephine    ja Don`t make my baby blue   ja Väylän Pyörteen lukijat pääsevät  nyt ensimmäisinä kuulemaan uuden sinkun kappaleet. (Eli napsauta biisin nimeä ja kuuntele!)
Levyn äänitykset on tehty kesällä Jaken kotistudiossa, joka soittaa myös kaikki levyn instrumentit, rumpuja lukuunottamatta, joissa kuullaan etelän bluespiireistä tuttua Jarmo Korhosta.
Viimevuosina Jukan laulua on kuultu livenä muun muassa tytär Lauran kiertueella ja  lappilaisen bändilegendan Tonicsin 2000-luvun alun comeback-keikoilla, mutta Voutilaisen edellisestä levytyksestä on kulunut pikkasen enemmän aikaa, sillä se tapahtui 16.4.1968.
Silloin Helsingin Pitäjänmäen Finnvox-studiolla  tehtiin pohjoissuomalaista nuorisomusiikin historiaa, sillä Tonics purkitti Pohjoismaiden Sähkö Oy:lle popsinkun Hei herra Hetkinen/ Päätäni särkee sekä suomeksi, että englanniksi.
Tonics syntyi 1960-luvun alussa haaparantalaisen Sture Holmbergin perustamasta kitarayhtyeestä, jonka ainoa suomalaisjäsen oli Jukka Voutilainen, mutta Tonicsin sulauduttua torniolaiseen Falconsiin, suomalaisuusaste kasvoi Esko Kirjavaisella ja Pekka Lepällä.
Ennen Tonicsia ei-helsinkiläisiä popbändilevytyksiä oli tehty tusinan verran, mutta hämmästyttävintä oli, että ennen Tonicsia pohjoisin levyttäjä oli jyväskyläläinen B.J. Benny & the Steeples. Tonicsin jälkeen seuraavana ehti pohjoisessa oululainen Express vuonna 1970, joka pääsi mukaan EMI:n Ilmansuunnat-kokoelmalle.
Tonics väläyttelee Hei herra Hetkinen-sinkulla Jukan johdolla hienoa stemmalauluaan ja sama perinne jatkui vahvana myös pikkuveli Jaken perustamassa Battaglia Nobilityssä.
Tanskalaisen Hitmakersin ohjelmistosta levylle napattiin  Hey Mr. Flowerman / Hei herra Hetkinen  ja Four Seasonsilta Showgirl/ Päätäni särkee Käännöstekstit kappaleisiin kirjoitti Jyrki Lindström ja tuottajan roolissa toimi Pentti Lasanen.