keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Mika muistelee ystäväänsä Juicea!
Mika Sundqvist on lähes kaikille suomalaisille tuttu kappaleesta Moottoripyörä on moottoripyörä ja meille lappilaisille erityisesti kirjoittamastaan laulusta Ei tämä tyttö lempeä anele, joka oli Tarja Ylitalon yksi suurimmista hiteistä.
Lauantaina 29. 9. Mikan keikalla Rovaniemen Uitto Pubissa, pääosassa on kuitenkin hänen ystävänsä Juice Leskinen.
Mieheen hän törmäsi ensimmäisen kerran 1970-luvun alussa soittaessaan yhtyeessä Alwari Tuohitorvi ja vuosien myötä Sundqvististä tuli Leskisen ystävä ja luottomies. 
Hän äänitti kaikkiaan kolmetoista Juicen albumia. Ensimmäinen oli XV Yö (Tauko III) vuonna 1980 ja viimeiseksi jäi yhteisalbumi Senaattori ja Boheemi Mikko Alatalon kanssa. Siinä välissä muun muassa klassikkolevyt Boogieteorian alkeet ja Yölento.
Rovaniemellä Mika laulaa ja kertoo hauskoja tarinoita noiden albumien kappaleiden ympäriltä. Mukana hänellä on myös Juiceen liittyvää rekvisiittaa muun muassa  Suomikitara-39, julisteita, kultalevyjä ja valokuvia. 
Monet Mika Sundqvistin Juicea Muistellessa-illassa käyneet ovat kuvanneet sen tunnelmaa lämpimäksi ja välittömäksi. Luvassa on siis nostalginen ja muistorikas esitys.