22 joulukuuta 2009

Mr Lordi sai grilliltä Music From Torne Valley-levynsä!

Mr Lordi on Helsingin Sanomien mukaan heikkona Uuno Turhapuron ja Pirkka-Pekka Peteliuksen huumoriin. Pitkäaikainen riippuvuus hänellä on
myös torniolaisen Meeri Ponkalan maankuuluihin triplajätteihin tuplajuustolla, joita hän kehuu muun muassa elämänkertakirjassaan.
Opiskeluvuosien jälkeen Lordi kuuluu yhä Meerin Grillin vakiasiakkaisiin. Hän piipahtaa siellä tuon tuosta Kemijokivarressa mökkeillessään, viimeksi pari viikkoa sitten. Silloin hän sai myös Music From Torne Valley-kakkosen itselleen.
Meerin lähtiessä tämän päivän tornionlaaksolaista musiikkia sisältävän kokoelman sponsoriksi, Mr Lordi antoi nimensä (29.9.) Meerin Grillin mainossloganiin.
Euroviisuvoiton jälkeen hän on valvonut tarkemmin brändinsä käyttöä. Mr Lordi yllättikin positiivisesti lähtemällä mukaan. Vanhaa talkoohenkeä löytyi. Samaa voi sanoa kirjailija Mikael Niemestä, joka antoi tekstejään bookletille.
Lordin myötä Meerin Grillistä on tullut pyhiinvaelluskohde, joka jokaiselle Torniossa käyvälle nuorekkaalle matkaajalle on must. Tornion matkailumainoksissa Meerin Grilliä ei vielä valitettavasti näy.
Mr Lordi eli Tomi Putaansuuhan opiskeli medianomiksi Torniossa 1990-luvulla. Hän asui Leinikinkatu 5:ssä, josta on vain kivenheitto Meerin Grillille. Kaupungissa hän sai myös lempinimensä ja viimeisteli monsterihahmonsa. Lisäksi Lordilla on sukua molemmin puolin rajaa, sillä hänen äitinsä on Arpelasta. (Päivitys)
Meerin Grilli (x-Ponkalan grillikioski) sijaitsee Tornion Juhannussaaren Länsirannalla. Vanhan mainoksen mukaan: Avoinna melkein aina! Meerillä on myynnissä myös Music From Torne Valley-cd:tä! ( www.vaylanpyorre.com)