keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Presidentinlinnan kutsu innosti kiertueelle!

Laulaja Timo Kotipelto (Stratovarius, Cain`s Offering, Kotipelto) ja kemiläislähtöinen kitaristi Jani Liimatainen (Cain`s Offering) ovat parhaillaan akustisella kiertueella. Tulevat keikkapaikat ovat 4.12. Kauhajoki, 5.12.Viitasaari, 11.12. Karjalohja, 12.12. Paimio, 1.1.2010 Seinäjoki ja 2.1.Kankaanpää.
- Nyt kun Stratovarius on tauolla ja palaa kehiin vasta tammikuussa, halusin tehdä joitain unplugged-keikkoja Janin kanssa. Soitin yhden keikan viime keväänä hänen kanssaan ja meillä oli sen verran kivaa, että päätettiin tehdä muutama lisää.
Tuosta kevään onnistuneesta keikasta laulaja Timo Kotipelto antaa tarkempaa tietoa Soundi-lehdessä.
- Olin tuolloin Pohjanmaalla tekemässä Jani Liimataisen uuden bändin Cain' s Offeringin albumin lauluosuuksia, kun sain erikoisen pyynnön. Tasavallan presidentin kansliasta soitettiin, olisiko laulajalla kiinnostusta esiintyä Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin Suomen-vierailun kunniaksi järjestettävässä iltatilaisuudessa. Kysyin Janilta, että miten olisi tällainen tilaisuus ja tulimme siihen tulokseen, että tässä on nyt kysymys sen verran erikoisesta jutusta, ettei hommaa parane missata.
- Ja toki meillä oli mielessä, että Medvedev on kertonut pitävänsä esimerkiksi Deep Purplesta, joten meidän meininkimme saattaisi jopa toimia hänelle.

Linnan kutsuilla 24. huhtikuuta Timo ja Jani vahvistettuna kitaristi Matias Kupiaisella soittivat akustiset versiot Stratovariuksen Hunting High And Lowsta sekä Black Diamondista. Deep Purplelta lainattiin Burn ja encorena Rainbowlta I Surrender.
- Ihan täysillä vedettiin, tukat heiluen. Ja kyllä porukka näytti meidän meiningistä diggailevankin.Yllättävän leppoisa tunnelmahan siellä oli, noinkin arvovaltaiseksi tilaisuudeksi.
- Propsit myös Tarja Haloselle. Yleensähän tällaisissa tapahtumissa kuullaan jotakin jazzia tai klassista. Tarja uskalsi lähteä vähän toisille linjoille. Hieno juttu, saatiin vissiinkin tehtyä hevistä lopullisesti salonkikelpoista, Kotipelto sanoo.
Samalla sapluunalla ollaan liikkeellä nytkin. Timon ja Janin keikoilla kuullaan Stratovariusta ja Kotipeltoa höystettynä raskaan rockin ikivihreillä. Toivottavasti duo ehtii myös pohjoiseen!