maanantai 28. joulukuuta 2009

Kitaristi Jope Heikkinen on poissa!

WIIKON BIISI R O C C A & JOPE HEIKKINEN(kitara) Long Train Runnin`

Kemiläiskitaristi Jope Heikkinen nukkui pois yllättäen joulun pyhinä. Koulutukseltaan hän oli insinööri, mutta työuraa paremmin meille musiikin ystäville on jäänyt mieleen hänen soittonsa lähinnä Rocca & Battaglia Bandissä, joka villitsi monokansaa tunturikeskuksissa 1990-luvulla. Yhtye oli myös suosittu festivaaliesiintyjä.
- Hieno kitaristi ja ihminen. Hänen kanssa oli helppo tulla toimeen.Useasti puhelimessa suunniteltiin uusia musajuttuja. Arkiset kiireet niitä siirsivät, mutta nyt ne jäivät. Jopelta loppui aika, aivan liian varhain, miettii laulaja Roland "Rocca"Berg, joka piti Jopen kanssa yhteyksiä ja vaihtoi ajatuksia säännöllisesti.
- Jopen kanssa tehtiin varmaan satoja keikkoja. Häntä tuli useasti tsempattua lavalla. Säveliä tuli kuin taikurin hatusta, eikä Jopella sooloideat loppuneet.
- Pari vuotta sitten soitettiin viimeksi. Sain Jopen pari kertaa mukaan Seskaröön Lancers-keikoille. Soitettiin vanhoja poppi- ja rytmiblueshittejä 1960-luvulta, Rocca muistelee.
Battaglia-aikoina Jope Heikkisen soittoa tarttui myös levylle. 1990-luvun puolen välin äänitteillä Red Shoes ja Soul Of Lapland Heikkisen tyylikästä kitarointia kuullaan vanhoissa soul-ja Tom Jones-klassikoissa, mutta hän oli myös kova rokkifäni. Loppuun asti hän pyöritti Sounds of Hurriganes-bändiä. Se sai päällikkö Remu Aaltosenkin hyväksynnän ja säesti häntä usein.
Äkkiseltään, Jopen tunteneet soittajat Michael Czech ja Matti Adolfsen muistavat Heikkisen kokoonpanoista myös 1980-luvun alun Low Tiden, XL:n, Tommi Reponen Bandin, Heli Luokkalan & Kuumat kalat plus viimeisen Battaglia-version Lapin Hullut, jonka vokalistina oli Tommi Reponen.
Rocca & BB Soul sister, brown sugar http://www.youtube.com/watch?v=efV_SDiHBKk