tiistai 8. joulukuuta 2009

Palkittuja musiikkityöläisiä!

Pellon tämän vuoden kulttuuripalkinnon saivat Tarja ja Tuomo Ylitalo, jotka ovat rikastuttaneet kunnan kulttuurielämää yli neljänkymmenen vuoden ajan. Molemmat ovat kansallisesti tunnettuja musiikin ammattilaisia ja jäänveiston pioneereja.
Taiteilijajuhlavuottaan viettävä Tarja pääsi ensi kertaa levyttämään Tähtijahti-kokoelmalle vuonna 1969, mutta läpimurto tuli vasta vuosikymmentä myöhemmin Kerrasta poikki-kappaleella.
Tarja on syntyisin Lieksasta, lapsuutensa hän vietti Keminmaan Liedakkalassa ja yhteistä aikuisuutta hän on elänyt aviomiehensä ja keikkakumppaninsa Tuomon kanssa Pellossa.
Vuoden Inarilaisteko -palkinnon sai Ahti Similä annsiokkaasta työstään pelimannimusiikin hyväksi. Hän perusti Ivalon Pelimanniyhdistyksen vuonna 1947 ja hän on jokakesäisten Ivalon Pelimannipäivien sielu. Hän on toiminut myös haitarinsoiton opettajana ja on tunnettu säveltäjänä. Muusikkona hänet muistetaan Ylitornio-vuosiltaan muun muassa Kätkän yhtyeestä
ja yhteistyöstään Olavi Tissarin kanssa.Vuoden Sodankyläläisteosta palkittiin SomBy-yhtyeen vuotsolaistytöt Miira Suomi ja Pulskan siskokset.
Ylitornion kulttuuripalkinnon toinen saaja on Tommi Lantto, piskuisen ja kotitekoisen Aawastockin vetäjä, joka on tuonut rokkifestit Aurinkovaaran laelle jo seitsemän kertaa!
Onnittelut kaikille!