keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Jarmolle Blues Is Coming To Town!

Roilainen bluesmuusikko Jarmo "Luigi" Puhakka purkitti syyskuussa pohjat tulevalle blueslevylleen yhdessä kitaristiässä Otis Grandin kanssa. Ystävykset kuvassa.
Albumin ulostulosta ei ole tietoa, mutta Jarmo paljastaa, että kokonaisuus kantaa nimeä Slim Butler & The Outfit "Inner Blues".
Bluesiin liittyy myös yksi hänen hyvistä joulumuistoistaan, B.B. King U2:n kanssa samalla lavalla! Siitä hän kertoi Lapin Radiossa.

Jarmo on yksi niistä ihmisistä, jotka eivät vietä joulua.
Hän alkoi suhtautua materialistiseen jouluhössötykseen torjuvasti nuorena kapinallisena ja se jatkuu yhä keski-iässäkin, eikä muovinen Disneyjoulu vilkkuvaloineen houkuta. Toisten ihmisten joulunvietto ei häiritse Puhakkaa. Hän suhtautuu joulunalushössötykseen avarakatseisesti. Kiva vain, kun on tunnelmaa ja ihmiset touhukkaita.
Lapin Radiossa Jarmo kertoo, ettei lapsuuden perhekään ollut uskonnollinen, mutta jouluperinteitä kuitenkin noudatettiin. Aattoiltaan kuuluivat kinkut, laatikot ja joulupukin vierailu.
Jarmo ei kärsi yksinäisyydestä jouluna, vaikka kotikaupunki Rovaniemikin hiljenee yksityiseen joulunviettoon. Suuri osa ystävistä suhtautuu jouluun hänen tavoin, joten seuraa löytyy ja useat baaritkin ovat auki.
Puhakka ihmettelee alttiutta, jolla suomalaiset ovat ottaneet mallia amerikkalaisesta joulusta. Rapakontakaiset joulutavat ovat tuttuja, sillä useampi joulu on tullut vietetyksi Yhdysvalloissa.
- Siellä joulu on valtava spektaakkeli, hyvin käsikirjoitettu kusetus. Merkillistä, että Suomessa on ollut tarve lähteä samalle tielle. Jos meikäläisessä joulussa ehkä joskus on ollut ripaus hengellisyyttä, se on aikaa sitten kadotettu, Jarmo sanoo Lapin Radiossa.