maanantai 7. joulukuuta 2009

Poliisit merimyrskyssä!

Torniolainen Kaamea Rangaistus ei saavu keikalle sinisellä autollaan, vaikka ovatkin poliiseja. Koulu- ja päiväkotikeikoilla yhtye on virantoimituksessa ja ujuttaa rokkauksen sekaan liikenne- ja päihdevalistusta, mutta häissä ja pikkujouluissa, Kaamea Rangaistus ei ole lain valvova silmä, vaan tunnelman luoja.
Yli vuosikymmen sitten Tuomo Kunnari, Ari Alatalo, Reino Keskitalo ja Pentti Koskimäki Tornion poliisista ottivat soittimensa naftaliinista ja se oli menoa. Keikkoja on tehty nyt ympäri Suomen, mutta enimmäkseen Pellon, Övertorneån, Tervolan, Kemin ja tietenkin Tornion seudulla.

Ei Tartte Auttaa oli Kaamean Rangaistuksen esikoisalbumi. Se oli kepeää poppia, kun taas uusi Myrskyssä Merellä on tunnelmallisempi kokonaisuus.
- Tekstit ovat 60 vuotta vanhoja, mutta ne sopivat myös tämän päivän ihmisten kokemuksiin ja ajatuksiin. Ne kirjoitti Anna Järvenkylä Fiskarsista, joka oli vaimoni isoäiti, kertoo yhtyeen kitaristi ja säveltäjä Tuomo Kunnari.
46-vuotiaana kuollut Anna kirjoitti levylle poimitut 14 tekstiä vuosina 1948 - 1953. Neljä niistä tulkitsee vieraileva solisti Anne Kauppi ja loput yhtyeen vokalisti Ari Alatalo.
Anna Järvenkylän runoista, mietelmistä ja ajatuksista on julkaistu nide ja kirjakin on valmisteilla.

Myrskyssä Merellä-levyä voi tilata 12 eurolla kotiinkannettuna os. kaamearangaistus@gmail.com