lauantai 5. joulukuuta 2009

Markus nominerad till Årets Artist!

Markus Krunegårds stora hit Hela livet var ett disco kan bli Årets Låt på Sverige Radio P3 Guldgalan. Singeln är producerad av Mauro Scocco och är en höstens mest spelade låtar. Krunegård är också P3 Guld-nominerad till Årets Artist och i Grammisgalan (15.1.) till Årets Manliga Artist.
Markus som är aktuell med de två helt nya album Prinsen Av Peking och Lev Som En Gris Dö Som En Hund gjorde 2 exklusiva spelningar på Södra Teatern i Stockholm den 23e och 24:e november. Läs SvDs Kristin Lundells fina recension
här .
2008 debuterade Markus Krunegård som soloartist - och detta med besked. Under året blev hans första singel Jag är en vampyr det årets mest spelade svenska låt på P3 och han vann dessutom en statyett för Årets Låt på P3 Guld-galan tidigare i år.
Debutalbumet Markusevangeliet fick en hel drös med nomineringar från alla tänkbara musikprisers olika jurygrupper, och den svenska presskåren var odelat positiva till Markus säregna uttryckssätt och produktionen som doftade 80-tal - snarare Reeperbahn än Kylie Minogue.
Som frontfigur i bandet Laakso har den flitige Markus släppt skivor sedan tidigt 2000-tal men då på engelska eller på finska! På svenska var han med och orkestrerade kultbandet Hets! Han har även gästat en lång rad olika artisters skivor - såsom Säkert, Frida Hyvonen, Shout Out Louds, Johnossi m.fl.
I vår åker Markus Krunegård ut på en lång turné till ett trettiotal städer i Sverige och Norge. Han kommer till Luleå den 20:e mars.

Hela livet var ett disco http://www.youtube.com/watch?v=v5gD5Y3JjKE