sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Johanna Kurkela konsertoi Torniossa!
Johanna Kurkela on valloittanut suomalaisten sydämet herkällä ja kauniilla äänellään, ja hänen omaperäinen ja lumoavan runollinen tapansa laulaa on jättänyt kuulijoihin lähtemättömän vaikutuksen. Nyt tämä enkelinkasvoinen suosikkilaulaja saapuu 20. helmikuuta Meri-Lappiin ja konsertoi Riverside Jazz-yhdistyksen järjestämässä konsertissa klo 18 Tornion Musiikkitalolla. Häntä säestää kosketinsoittaja-pianisti Tomi Aholainen.
Johannan ura sai alkunsa vuonna 2005 Hetki hiljaa –albumin myötä, ja hän tuli suurelle yleisölle tutuksi viimeistään 2007 Euroviisu-karsinoissa kappaleellaan Olet uneni kaunein.
Hän on julkaissut neljä albumia, joista viimeisin Hyvästi Dolores Haze julkaistiin viime keväänä. Hänen levyilleen ovat tehneet kappaleita maamme kärkimuusikot, kuten Paula Vesala ja Lauri Ylönen, Markus Koskinen, Teemu Brunila ja Tuure Kilpeläinen ja hän on tehnyt monipuolisesti yhteistyötä eri tyylisuuntia edustavien artistien kuten Club For Fiven, UMO:n, Vesa-Matti Loirin ja Sonata Arctican kanssa.
Yhteistyö Johannan ja Tomi Aholaisen välillä alkoi laulusta Tahdon tanssia kanssasi. Warnerilla työssä ollut Aholainen oli säveltänyt Sinikka Svärdin tekstin omaksi häälaulukseen ja hän halusi Tomi Metsäkedon levyttävän sen jonkun kauniin naisäänen kanssa ja kuin tilauksesta löytyi vasta levy-yhtiölle kiinnitetty Johanna. Sittemmin Tomi on säveltänyt myös muun muassa Yölle, Jani Wickholmille, Simo Silmulle, Janne Raappanalle ja Katri Helenalle.
Tornioon Johanna saapuu omalla suomenkielisellä ohjelmistollaan, jota hän on esittänyt säestäjänsä kanssa menestyksellä niin kirkoissa kuin suurissa konserttisaleissakin. Muun muassa Raahelainen-lehden toimittaja kommentoi lumijokelaisen laulua tähän tyyliin:
"Kaiken sielu oli Johanna Kurkelan ääni: se sai salintäyden yleisön hiiskumattoman hiljaa kuuntelemaan sanoja ja sävyjä. Ääni oli ihmeellisen puhdas, lämmin ja taipuisa. Se oli kuin mielen fileerausveitsi, oikeat välineet oikeissa käsissä saavat aikaan hyvää jälkeä."
Tornion Musiikkitalon konserttiin saa lippuja ovelta tuntia ennen esityksen alkua a 15/10€