maanantai 28. helmikuuta 2011

Jutajaisissa puhaltavat monet tuulet!
Folklorefestivaali Jutajaisissa mennään vauhdikkaasti viisi päivää ympäri Rovaniemeä 29.6. - 3.7. Tarjolla on koti- ja ulkomaisten musiikki- ja tanssiryhmien sekä huippuartistien virityksiä.
Festivaaliviikko aloitetaan keskiviikkona 29.6. Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan MILjazz 2011 -showlla. Soittokuntaa vahvistavat Norrbotten Big Band ja Lapin sotilassoittokunta. Jutajaisissa MILjazzin vierailevana solistina on ruotsalainen huippulaulaja Viktoria Tolstoy.
Konsertti- ja musiikkitarjonta on kaikin puolin monipuolinen; kirkkokonserteista kansanmusiikkiin, asenne-iskelmästä suomipoppiin ja saamerockista rappiin. Festivaaliestradeilla esiintyvät maamme eturivin viihdetaiteilijat, muiden muassa Antti Tuisku, Anna Puu, Mariska, Tuure Kilpeläinen, Juha Tapio, Heikki Silvennoinen, Tallari sekä Semmarit. Lavatanssien orkesterilista on mittava: Dallapé, Marko Haavisto ja Poutahaukat, Maj-Lis Erola yhtyeineen,Unelmavävyt ja Matti Hyvönen & Robertinos.

Musiikkia ja tanssia tallentamassa -teemaa ilmentää festivaaliviikon Höyrypäät ja mopopojat -osio. Aiheen mukainen konserttiluento käsittelee sodankyläläisen Matti Yli-Tepsan tekemää laajaa kansanperinteen keruuta Ruijan-suomalaisten eli kveenien keskuudessa. Ruija-Trio esittää muun muassa Yli-Tepsan keräämiä lauluja. Lisäksi tilaisuudessa on mukana Tornionlaakson merkittävin musiikkiperinteen tallentaja, toimittaja-muusikko Hasse Alatalo multimediaesityksensä Nurmen Lintu kanssa, jonka musiikista vastaavat Norrlåtarista tutut muusikot.
Kirkkokonserttien esiintyjäkaarti on myös laadukas. Keskiviikkona on kaustislaisen Tallarin konsertti "Varjoista maan". Torstaina on Juha Tapio ja "Suurenmoinen elämä". Perjantaina "Helisevä pauhu", jossa kanteletaiteilija Maija Kauhasen kanssa musisoivat avainviulisti Johan Hedin ja huippu-urkuri Gunnar Idestam Ruotsista. Lauantain "Syty ja johdata"-kirkkokonsertissa esiintyvät Lapin Lauluraito ja Putaan Pelimannit.
Jutajaisissa on myös runsaasti ohjelmaa lapsille. Ulkomaiset esiintyjäryhmät tulevat tällä kertaa Bulgariasta, Italiasta, Marin tasavallasta, Turkista, Japanista ja Kolumbiasta.
Lisätietoja Jutajaisista: Maria-Liisa Malvalehto, puh.0400-530 598 ja Timo Tervo, puh.040-5062585