torstai 10. helmikuuta 2011

Lemmy rykäsee MusiXine-tapahtuman käyntiin!
Oulun kansainvälinen MusiXine-tapahtuma 17.–19. maaliskuuta esittelee kilpailuelokuvien lisäksi joukon tarkoin valittuja musiikkidokumentteja. Valkokankaalla nähdään erikoisnäytöksissä rock- ja pop-musiikin tunnettuja ikoneja.
Ennakkokekkereillä 45 Specialissa otetaan jämäkkä startti 15. maaliskuuta. Rokkiravintolassa esitetään nimittäin Greg Olliverin ja Wes Orshoskin dokumentti Lemmy, joka murskaa kaikki myytit, huhut ja spekulaatiot Motörhead-keulakuvan ympäriltä. Dokumentti esitetään myös toisen kerran Kulttuuritalo Valveen näytöksissä.
- Suosittelen ehdottomasti. Olen nähnyt leffan. Huippuhan se on. Hesassahan oli vastaava esitys Jussi 69:n baarissa Bäkkärissä viime viikolla. Sinne tuli kutsukin (kuva), kertoo Lemmyn uran läpikotaisin tunteva Toni Ylianunti Tornion Musiikista.
Lemmyn Oulun dokkariesitysten lippujen suhteen kannattaa olla kuitenkin nopeana, sillä rakastettu Lemmy on aina r o c k.
Hyvänä esimerkkinä viikko sitten lanseerattu erikoisviini Motörhead Shiraz, joka tavoitti faninsa nopeasti ja myytiin Ruotsissa loppuun neljässä päivässä ja niin käynee lähipäivinä myös Suomessa.
Oulussahan Lemmy-elokuvan pääsee näkemään isolta kankaalta, mutta DVD:nä sitä saa jo kaupoista!

MusiXinen näytöksiä esitetään pääasiassa Kulttuuritalo Valveessa ja elokuvateatteri Studiossa. Ajankohtainen The White Stripes, kuun vaihteessa lopettamispäätöksensä julkaisseen yhtyeen nerous on ikuistettu huikeaan konserttielokuvaan The White Stripes Under Great White Northern Lights, joka seuraa Jackia ja Megiä heidän Kanadan kiertueellaan.
Progressiivisen metallin henkilöitymän, palvotun Tool-yhtyeen keulakuvan Maynard James Keenanin kuulumisia kuullaan Ryan Pagen ja Christopher Pomerenken ohjaamassa dokumentissa Blood Into Wine ja elektro-musiikin ystäviä ilahduttaa varmasti alan pioneerista Brian Enosta kertova Another Green World. Siinä seurataan Roxy Musicissa uransa aloittaneen ja muun muassa sellaisten artistien kanssa kuin David Bowie, U2, Talking Heads ja Coldplay kanssa yhteistyötä tehneen neron elämää.

MusiXinen avajaisia vietetään Nallikarin Talvikylässä, jossa nähdään ulkoilmanäytöksenä legendaarinen lauluntekijä Leonard Cohen hypnoottisessa konserttitaltioinnissa Live at the Isle of Wight vuodelta 1970, joka sukeltaa syvälle Cohenin lyömättömään lyriikkaan ja tulkintaan. Talvikylän elokuvanäytös on pääsymaksuton.
Näytösten lipunmyynti alkaa 2.3.2011 Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä, Hallituskatu 7, puh. 08 5584 7575.

Kuuntele: Lemmy/ Foo Fighters: White limo