sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Saamelaistähdet Savoyssa!
Saamelaisten kansallispäivän kunniaksi eli tänään joikaaja Wimme Saari piipahtaa pääkaupungissa. Hän esittää joikuja Helsingin vanhassa kirkossa kaksikielisessä messussa ja konsertoi yhtyeensä kanssa normaalilla ohjelmistollaan seuraavana päivänä Savoy-teatterissa.
Viime aikoina hän on kiertänyt uuden Mun-levynsä myötä esiintymässä menestyksekkäästi Kiinaa myöten. Albumi oli vuoden 2010 suosituin suomalainen kansanmusiikkilevy maailmalla. Se pysyi peräti viisi kuukautta yli kahdenkymmenen Euroopan maan maailmanmusiikki-listoilla ja oli kuudenneksi parhaiten menestynyt levy World Music Charts Europen koko vuoden listalla.
Savoyssa Wimmen kanssa jammailee toinen tunnettu maailmanmusiikkiartisti.
- Paleface tullee vierailemhaan. Heitämä muutamat räpit. Levittäkkää sannaa, että historian erikoisin keikka tulossa, vaikka itte sanonki, jou!, joikumestari hehkuttaa
.
Toinen kansainvälinen saaamelaisnimi Mari Boine konsertoi Savoy-teatterissa torstaina 24. maaliskuuta. Marin syvimpiä sielunsopukoita koskettavassa kauniissa äänessä voi kuulla heijastumia pohjoisen Norjan ja Tenojoen maisemista. Hänen musiikkinsa pohjautuu vahvasti saamelaiseen perinteeseen, mutta siinä on mukana myös jazzia, rockia ja kansanmusiikkia ja vaikutteita muilta mantereilta Afrikkaa myöten.