perjantai 4. helmikuuta 2011

Metallica Lapin ruskaan 2012 tai 2013!Diilistä tutut veijarit ja pyhimykset Sampo Kaulanen ja Jouni Talvinen heittävät lisää vettä myllyyn. Joulun alla Metallica-konserttia puuhattiin Ylläkselle, mutta nyt Voimistuvat kylät -seminaarissa Levillä puhunut Talvinen vilautti konsertin mahdollisena pitopaikkana Pallasta.
Onneksi pilke silmäkulmassa, sillä jokainenhan tietää, että jos hanketta aletaan tosissaan ajamaan Pallakselle, luonnonystävät nousevat barrikadeille ja se on ikuinen prosessi, sillä sehän on ainoa luonnonsuojeltu tunturikeskus, jossa vielä voi kuulla hiljaisuuden ääniä.
Villit Ylläksen poikamiehet osaavat ottaa julkisuudesta kaiken irti ja mikä parasta hyvän asian vuoksi. Heidän Sataprossaa-liike on nimittäin kerännyt mummukalentereillaan jo 15 000 euroa vanhustyön hyväksi. He takovat, kun rauta on kuumaa ja media on heistä kiinnostunut.
Luoteis-Lappi-lehden mukaan Levin seminaarissa Talvinen uhosi , että Metallica tulee Tunturi-Lappiin orkesterin aikatauluista riippuen syksyllä 2012 tai 2013. Keikka maksaa hänen arvionsa mukaan 2-2,5 miljoonaa euroa ja liput myytäisiin hetkessä ja kaikki tuotto, mitä keikasta jää, annetaan Tunturi-Lapin vanhuksille. Yleisö rahdattaisiin hänen mukaan paikalle viiden lentokentän sekä rautatien kautta.
Kun kysyn eräältä etelän promoottorilta, joka on tuonut ulkolaisia artisteja Lappiinkin, hän sanoo suoralta kädeltä.
- Mainostemppu! Toivotan tietenkin pohjimmiltani reippaille pojille onnea, mutta olen jutellut muidenkin kanssa asiasta, niin samaa mieltä ovat.
- Heidän mukaansa tarvitsisi 50-60000 ihmistä ja 1000 linja-autoa. Yhtä hyvä idea kuin kommunismi, mutta utopiaa, alan ammattilainen laskettelee.
Lapille Metallican tulo olisi vähän kuin kaivoksen avaaminen Pajalalle. Onko siinä sitten hitustakaan realismia, saa jokainen itse päättää. Nimittäin pari vuotta sitten vieraili Pohjois-Norjan Lakselvassa, joka on Nuorgamin korkeudella, Deep Purple.Yhtye on myynyt 10 miljoonaa levyä enemmän kuin Metallica eli 100 miljoona albumia, ja se keräsi vain 11 000 kuuntelijaa!