sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Idoleita, Jusseja...ja Juudaan Leijona!
Mielenkiintoinen tv-sunnuntai tulossa, lappilaisittainkin.
Idols-karsintakiertue pysähtyy tänään klo 20 (MTV3) Rovaniemellä. Kuulemme, onko pohjoisen ehdokkaissa mahdollinen tuleva Idols-voittaja. Kuopiosta hyviä ehdokkaita jo löytyi useampi. Ennakkotietojen mukaan helmiäkin on luvassa, mutta myös omituinen Pensselisetä-ilmiö? Vanhoja yrittäjiä on iso liuta muun muassa opettaja Haaparannalta Emma Medström(kuvassa) jo neljättä kertaa, joista kahdesti hän on pyrkinyt Ruotsin Idoliksi. Rovaniemellä hän yrittää hurmata tuomariston Rihanna-hiturilla Love The Way You Lie. Lisäksi mukana on tuttu kemiläinen takametsien mies Lauri Makkonen, joka aikoo päästä jatkoon tulkinnallaan Leevi & Leavingsin kappaleella Tikapuita taivaaseen.
Lapistahan Idols-voittaja vielä uupuu, vaikka MTV3:n Viihdeuutisten äänestyksessä, aikanaan kolmanneksi sijoittunut, Antti Tuisku valittiinkin kaikkien aikojen Idols-artistiksi.
> Suomalaisen elokuvan Jussi Gaala alkaa Nelosella klo 21.00. Parhaan elokuvan Jussi menee tänä vuonna, joko Dome Karukosken supisuomalaiselle Napapiirin Sankareille(kuvassa) tai Jalmari Helanderin kansainväliselle Rare Exportsille.
Molemmissa pääosassa on Lappi. Molemmat leffat ovat ehdolla monessa muussakin kategoriassa. Onkin jännä nähdä, kumpi saa enemmän Jusseja.
Varmaa on myös, että parhaan dokumenttielokuvan Jussi "tulee pohjoiseen". Sen saa joko Miesten Vuoro tai Reindeer Spotting.
> Arto Nybergin vieraana klo 19.45 Tv1:ssä on saamelaisten kansallispäivän kunniaksi räppäri Amoc, joka esikoisalbuminsa julkaisun jälkeen neljä vuotta sitten on ollut vähän julkisuudessa.
Isänsä Matti Morottajan jalanjälkiä inarinsaamen elvyttäjänä kulkeneesta Amocista uutisoitiin viimeksi huumerikkomuksen yhteydessä.
Myös illan toinen vieras kitaristi Jukka Tolonen on ollut esillä viime vuosina huumesekoilujensa vuoksi. Ne johtivat vankilaan, uskoontuloon ja 15. 2 ilmestyy CD Juudaan Leijona, jolle on koottu virret, joita hän soitti sellissään katuessaan tekojaan.
PS. Rovaniemen Idols-karsinnasta jatkoon kirkas ykkönen Hapiksen Emma, Mari Pallari (Roi), Samuli Pesonen (Kemi), Miia Junes (Keminmaa) ja Tiia Laukkanen (Kemi)
PS. Jussit Napapiirin Sankarit-Rare Exports 4-6, dokkari-Jussi Miesten Vuorolle.