lauantai 19. helmikuuta 2011

Pelle Miljoona-tripillä Andyn piuhat irti! Valkeakosken Esa kävi Pelle Miljoona Oy:n reunion-keikalla Tampereen Pakkahuoneella. Herrojen esiintyminen jätti miehen kaksisuuntaisiin mietteisiin. Loppuunmyyty sali piti kuulemastaan ja Moottoritie on kuuma sai 30 vuotta sitten yhden pitämättä jääneen julkistamiskeikkansa, mutta esiintyminen sai Esan kysymään, oltiinko liikkellä rahasta vai soittamisen ilosta, sillä nostalgiahan myy.
- Esimerkiksi Andy McCoy oli kyllä paikalla, mutta kitaraa ei kyllä juuri kuultu. Joku vääräleuka totesikin, että ei ollut ensimmäinen kerta kun Andyltä oli piuha (siis kitarasta) irti.
- Heti Sensuurin esiintyessä heräsi epäilys volyymitasosta. Jos lämppärillä ovat ämyrit jo max-asennossa, niin mitä sitten kun niitä aina tyrkätään etiäpäin pääaktin kohdalla.
- Seurauksen voi arvata. Äänivalli puuroutui ja Pelle Miljoonan soitosta erottui ainoastaan Sami Yaffan ansiokkaasti hoidettu bassopuoli sekä rumpaleina toimineiden Pellen ja Tumppi Varosen työskentely.
Senverran yhtyeen historiallinen keikka kuitenkin löi Esassa kipinää, että nuoruusmuistot ottivat pohjoisen pojastakin niskalenkin.
- Kotiin palattua oli pakko kaivaa esille vanhat Pellen kasetit ja on tunnustettava, että ensimmäiset Pelle- levyt ja -biisit ovat ajattomia klassikoita; Väkivalta ja päihdeongelma, Pelko ja viha, Juokse villi lapsi... , Esa myöntää ja lainaa Pellen slogania: "Kuuntele tää juttu-tää menee näin!"