torstai 5. toukokuuta 2011

Elojazz luottaa kuumiin tanssirytmeihin! Oulun perinteikäs Elojazz (4.-7.8) ei mässäile tähtinimillä, mutta silti on saatu kokoon laadukas
kattaus, joka armotta vie eksoottisilla rytmeillään Aittatorin festivieraan tanssin pyörteisiin.
Perjantain huipennus on kuubalainen laulajakaksikko Laritza Silverio Rojas ja Nicolás Lazo Zubieta, jotka tarjoilevat kuumaa ja kiihkeää salsatykitystä Oulu All Star Big Bandin kera. Sitä ennen kuullaan vuonna 2010 Yrjö-palkinnon saaneen saksofonisti Joonatan Raution Nassau Fasaania, joka maustaa jazzinsa afrolla ja funkilla. Perinteisempää jazzosastoa edustaa amerikkalainen trumpetisti-laulaja Leroy Jones, joka esiintyy suomalaisen Spirit Of New Orleans-poppoon kanssa.
Lauantai-illan aloittaa Ricky-Tick Big Band, jonka musiikki on vinhasti svengaavaa 2000-luvun big band-jazzia Duke Ellingtonin perinteitä kunnioittaen. Tahtipuikkoa heiluttaa kitaristi Valtteri Pöyhönen. Rytmimusiikin juhlaa jatkaa huikeassa nosteessa olevan, loistavan souläänen omaavan Johanna Förstin ja rumpali Teppo Mäkysen yhteistyön hedelmä timmi Jo Stance, jota toivottavasti kuullaan myös Kalottijazzeilla.
Tummenevan illan kruunaa sitten Clapton-bluesin mestari Heikki Silvennoinen. Tämä suomalainen pitkän linjan kitaristi-laulaja on tehnyt mittavan päivätyön sekä muusikkona että näyttelijänä. Kummeli-Heikki on vaikuttanut monen legendaarisen yhtyeen, kuten Q.Stonen ja SF Bluesin, riveissä.
Kesäyön viettoa voi jatkaa sitten festariklubeilla Vanhalla Paloasemalla. Perjantain vieras on New Yorkista saksofonisti Jacam Manricks ystävineen ja lauantaina kuullaan uraauurtavan DJ:t ja live-artistit yhdistävä klubikonsepti Töpseliklubi. DJ Untamon ja Jatsipetsin vieraina ovat trumpetisti Jukka Eskola ja saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival.