keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Jutajaisissa Siepakat vaihtui afroon!Eppu Normaalin levymerkille viime vuonna mainion Tiyende!-albumin tehnyt Zambian Vocal Collection korvaa Jutajaisissa Siepakoiden "Ähä ähä" -tanssiteoksen. Se ei ehdi valmistua suunnitellussa aikataulussa, joten lauantaina Korundin Upoposta accapellaan -konsertissa heitä paikkaa sambialainen accapella-ryhmä, joka esiintyy Japanin Hokkaidosta saapuvan Ainu-kansaa edustavan Humpe Sistersin sekä marilaisen Mari Pamashin kanssa. Keskiviikon alkuillan Mopopojat ja höyrypäät -luentokonsertin toinen esiintyjä Hasse Alatalo on niin ikään perunut tulonsa.
Zambian Vocal Collection esiintyi viime kesänä niin Provinssirockissa kuin Jutajaisissakin ja teki Eppujen Akun Tehtaalla albumin, jossa yhtye esittää omien laulujensa lisäksi myös Suomi-klassikkoja kuten Sininen ja valkoinen, Yksi ruusu on kasvanut laaksossa, Hummani hei, Haaveilen (feat. Toni Lähteenmäki), Siipeen jo sain (feat.Pauli Hanhiniemi) ja Yöjuttu (feat. Martti Syrjä). Videon viimemainitusta voit katsoa TÄSTÄ!
Zambian Vocal Collection on vuonna 1993 perustettu yhtye, jonka kymmenen jäsentä ovat kasvaneet Lusakan Kalingalingan slummialueella. Se esittää gospelmusiikkia perinteisillä heimokielillä sekä modernia englanninkielistä kevyempää musiikkia. Yhtyeen musiikki on ainutlaatuinen yhdistelmä afrikkalaisia rytmejä, ihmisäänellä luotuja lyömäsoittimia sekä monimutkaisia, harmonisia sävelkulkuja.
Zambian Vocal Collectionin missio on avustaa orpoja ja äärimmäisessä köyhyydessä eläviä lapsia ja pyrkiä tarjoamaan heille mahdollisuuden koulutukseen. He ovat muun muassa perustaneet Kalingalingan alueelle koulun, jossa opiskelee sekä maksavia että opintotuella opiskelevia nuoria. Heillä on meneillään myös muita hankkeita asuinalueensa kehittämiseksi. http://www.jutajaiset.fi/