keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Suvi tienaa kesällä yli 170 000 €uroa!
Kesä on iskelmälaulajien kulta-aikaa. Kun lumi sulaa, tanssilavat heittävät talviturkkinsa ja kellohameet heilahtavat joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.
Viimeisin iskelmämusiikin supertähti Suvi Teräsniska tekee tänä kesänä 34 keikkaa, joista Iltalehden mukaan tilittää yli 170 000 euroa. Hänet nähdään pohjoisessa muun muassa Ylläs Soikoon-tapahtumassa 14.7. Suviakin paremmin tienaa Paula Koivuniemi, mutta takavuosien kesäsuosikin Anne Mattilan menestys on täysin hyytynyt.
Posiolaislähtöinen Jouko "Jokkeri" Elevaara, joka nousi kuuluisuuteen Kaarlo Maaningan juoksuvalmentajana ja muun muassa tunnettiin Posion Juhannus-tapahtuman isänä, pyörittää nykyään viihdekeskusta Merikarvialla. Aikanaan hän tarjoutui nostamaan Posion kituvan hiihtokeskuksen Kirintövaaran jaloilleen, mutta kunnanisät panivat vastaan, sillä eihän yhdelle posiolaiselle liikaa menestystä voinut sallia, joten hänen elämästä 45 vuotta on kulunut etelän tanssilavabisneksessä.
Elevaara kertoo Iltalehdessä, että Suomessa kuuluu tällä hetkellä 10 000 euroa keikasta tienaavien kerhoon kymmenkunta artistia.Naisissa uusiutumista tapahtuu, mutta miesten puolella Jari Sillanpään jälkeen valovoimaisia nimiä ei ole noussut. Hänen lisäkseen vanhukset Matti ja Teppo, Reijo Taipale ja Frederik vetävät väkeä hyvin ja sen myötä tekevät tiliä. Elevaaran mukaan nyt tanssiorkesterit ovat jopa kovemmassa huudossa kuin yksityiset artistit.
- Sinitaivas, Pekkaniskan pojat, Finlanders, Souvarit ja Yölintu, hän luettelee tanssikansan suosikkeja.