perjantai 13. toukokuuta 2011

Lappialla on juhlan aika!
Treenit 13.5. Hannulamäen jäähallilla (kuva: Jussi Leipälä) Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappia tarjoaa 10-vuotispäivänsä kunniaksi kuulijoilleen kavalkadin parhaita paloja vuosien varrella toteutetuista suurproduktioista.
Ensi lauantaina 14.5. klo 19.00 Hannulanmäen jäähallissa kuullaan nykyisten ja jo aiemmin Lappiasta valmistuneiden opiskelijoiden esittämänä läpileikkaus Ultra Bra-, My Name is Bond-, Night on Disco Mountain-, Santana-, Finnhitit-, Blues Brothers & Soul Sisters- ja Elossa- tuotantojen musiikista.
Konsertin taiteellisesta tuotannosta vastaa Tuomas Lampela, joka on uudelleensovittanut, nuotittanut ja yhdistänyt proggikset yhdeksi toimivaksi showpaketiksi.
Lippuja Juhlakonserttiin saa ennakkoon a 20€ /10€ Tornion Musiikista, Kemin Musiikista ja Lappian opintotoimistosta. Ovella lipun hinta on 25€ /15€. Samalla lipulla pääsee jatkoille myös Umpitunneliin, jossa esiintyvät ainakin
Moses Hazy, Grooving High Allstars, Mighty 80´s ja Sutina.
Tuomas Lampelasta, pikkasen!
Tuomas Lampela on lähtöisin Rovaniemeltä. Hän on opiskellut Lapin musiikkiopistossa, soittanut Varapäre-bändissä 16-vuotiaana Earth, Wind & Firen musiikkia, ja myös kaupunginorkesterissa. Hän oli perustamassa aikansa yhtä Suomen parhaista isoista orkestereista Rovaniemi Big Bandiä, ennen kuin sai viran Turun kaupunginorkesterista vuonna 1983. Päätyön ohella hän soitti Vilperin Perikunnassa ja Down By the Laituri-festivaaleilla, hän johti jousiorkesteria muun muassa Juliet Jonesin Sydämen ja Kolmannen Naisen taustalla. Hän veti myös Turun tuomiokirkon täyteen rockväkeä soittamalla orkesterinsa kanssa Albinonin Adagiota ja muita hitaita hittejä.
Levyllä Lampelan jousisovituksia voi kuulla tangokuningas Kari Piiroisen levyillä ja Kolmannen Naisen Ura-kokoelmalla kappaleilla Jerusalemin suutari ja Elämän tarkoitus, mutta parhaiten Tuomas muistetaan albumista Juicinfonia vuodelta 1991, jossa hän toimi sovittajana ja The New Generation Orchestran kapellimestarina.

- Idea oli Juice-diggari Jukka Helttulan. Heti kättelyssä sovittiin Atte Blomin kanssa, että konsertista tehdään levy ja haalin huippusoittajat Turun, Tampereen, Helsingin ja Radion sinfoniaorkestereista. Se äänitettiin Tampere-talossa ja se on edelleenkin ainut suomalaisesta musiikista tehty classic rock-levytys, Lampela kertoo.
Juicinfonian äänitti muutama kuukausi sitten edesmennyt T.T.Oksala ja sen tuottajana toimi Pekka Aarnio. Juice lauloi levylle Norjalaisen villapaidan, mutta ennen kaikkea levy osoittaa, että Juicen musiikki toimii ilman sanojakin. Muun muassa Pyhä toimitus on jopa alkuperäistä parempi.
- Heti tuon Juicinfonian jälkeen sain mahdollisuuden sovittaa Pave Maijasta. Sovitin hänen hittibiisit sinfoniaorkesterille ja kierrettiin sen kanssa muutamassa kaupungissa. Pave lauloi ja minä johdin sinfoniaorkestereita. Se oli hieno homma ja sen voisi toteuttaa hyvin täälläkin.

Viidentoista Turun vuoden jälkeen Tuomas siirtyi pikkuhiljaa pohjoisemmaksi, Meri-Lappiin ja täälläkin hän on ehtinyt olla jo monessa mukana ja ylitellä musiikin rajoja.