tiistai 10. toukokuuta 2011

Nina Höynälän bändi mukaan YNJC-kisaan!
Young Nordic Jazz Comets (YNJC) on yhteispohjoismainen jazzyhtyekilpailu, joka järjestetään vuosittain. Kilpailuun voivat osallistua pohjoismaiset yhtyeet, jotka koostuvat 26-vuotiaista ja sitä nuoremmista muusikoista. Suomen osakarsinta järjestetään tänä vuonna Helsingissä, Musiikkiteatteri Kapsäkissä lauantaina 21. toukokuuta.
Jazzliiton hallitus on valinnut musiikkinäytteiden perusteella hakijoiden joukosta Suomen-karsintaan neljä yhtyettä. Niiden joukossa on torniolaislähtöisen laulajattaren Nina Höynälän bändi, jossa soittavat Tuomas Juhani Turunen pianoa, Sampo Hiukkanen saksofonia, Teemu Åkerblom bassoa ja Touko Ruokolainen rumpuja. Muut yhtyeet ovat Cantabile Septet, Mopo ja Filunki. Viimeksimainutusta löytyy myös kemiläisväriä, nimittäin lahjakas rumpali Aleksi Kinnunen.
Suomen osakilpailun voittaja saa finaalipaikan lisäksi 1000 euron arvoisen rahapalkinnon sekä kiinnostavia esiintymistilaisuuksia kotimaassa. Suomen YNJC-voittajayhtyeelle on luvassa esiintymistilaisuudet tulevana kesänä Jazz-Espa-festivaalilla, ja vuoden 2012 Suomen YNJC-osakilpailujen yhteydessä. Suomen karsintakilpailussa toiseksi sijoittunut yhtye puolestaan palkitaan 700 euron arvoisella rahapalkinnolla. Näiden lisäksi tuomaristolla on mahdollisuus jakaa 300 euron arvoinen tunnustuspalkinto joko yksittäiselle muusikolle tai yhtyeelle.
Kymmenettä kertaa järjestettävän YNJC-kilpailun finaali pidetään 10. syyskuuta Tukholmassa.Pääpalkintona on konserttikiertue Pohjoismaissa. Lisäksi loppukilpailussa jaetaan rahapalkinto parhaalle solistille.
Kuuntele Ninan uusia lauluja: Nina Höynälä Free Music, Tour Dates, Photos, Videos www.myspace.com