sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Motörhead-liput myyntiin keskiviikkona!
Harras Lucian vietto häiriintyy 15.joulukuuta Norrbottenin pääkaupungissa Luulajassa, kun maailman äänekkäin rockbändi Motörhead järisyttää paikallisen Pontushallin perustuksia. Liput (a 595kr) tulevat myyntiin ensi keskiviikkona 25.5. klo 10.00 Suomen aikaa.
Lemmyn tykkitrio on toki ennenkin esiintynyt pohjoisessa. Eka kerran jo heinäkuussa 1985 Överkalixissa. NSD uutisoi silloin, että 150 desibelin jytky oli kuulunut jopa 30 kilometrin päähän. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä It Never Gets Dark-turneellaan myös Suomen puolella Pellossa, mutta eivät viitsineet; liian pieni lava, liian vähän viinaa, liian pienet kamat. Luulajan Pontushallilla he ovat esiintyneet ennenkin vuonna 2000, josta on olemassa hyvätasoinen liveäänitys Motörhead - Going To Luleå.
Motörheadin perusti vuonna 1975 laulaja-basisti ja rockikoni Ian ”Lemmy” Kilmister . Äskettäin yhtyeeltä ilmestyi järjestyksessä 20.studioalbumi The Wörld Is Yours, ja suhteellisen tuoreita ovat myös bändistä tehty leffa ja nimikkoviini.
Motörhead on enemmän kuin pelkkä rockbändi. Se on ilmiö, elämäntapa. Monet pitävät yhtyeen musiikkia heavymetallina ja monet katsovat, että Motörhead on syyllinen speedmetallin ja thrashmetallin syntyyn, mutta Lemmyllä on tapana avata keikka, puhtaana protestina huudolla "We are Motörhead. We play rock and roll." ja siihen on fanien tyytyminen.