tiistai 17. toukokuuta 2011

Mr Lordi ikävöi Lappiin!
- Tämä on liian suuri kaupunki meitsille. Menen Rovaniemen mökille aina kun se on mahdollista. Näin on aina ollut, sanoo nykyisin Helsingin Vuosaaressa asuva Lordin keulahahmo Tomi Putaansuu Iltalehdelle. Kemijokivarressa Koivussa sijaitseva piilopirtti on Tomille rakas. Siellä syntyvät miehen ideat ja sieltä on aina lyhyt matka pyrähtää sukuloimassa Arpelassa. Jos CMX-kitaristi Janne Halmkrona sattuu olemaan maisemissa, yhteinen tie vie varmasti myös "möykylle" Meerin Grillille, Lordin kantapaikkaan Torniossa.
Tomi ei ole kuitenkaan muutamassa vielä Lappiin.Eläkkeelle hän ei aio jäädä. Lordi-yhtyeen keikat vievät yhä ulkomaille. Jos Suomessa yhtye kärsii keikkapulasta, Eurooppa vetää.
- Meillä ei ole juuri nyt markkinoita Suomessa. Kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa, sanoo Tomi Iltalehdelle.
Tosiasiassa ilmiö on ollut ongelmana jo pidempään. Kun Lordi pari vuotta sitten rahtasi Eurooppaa kierreltyään uuden shownsa Lappiin, se keräsi Ylläkselle vain parisataa innokkainta fania, joten kiinnostusta järjestäjällä tuskin uudelleenbuukkaukseen on. Yhtyeen nuorimpia faneja, joita Lordilla on runsaasti, varmasti on syönyt myös "lapsiystävällisempi" Hevisaurus.
Lordin viimeisin albumi Babez For Breakfast ilmestyi vuonna 2009 ja seuraava tulee ensi vuonna, mutta sitä ennen on luvassa nostalgiapaketti, jossa on mukana kaikenlaisia arkistojen aarteita.