tiistai 20. maaliskuuta 2012

Atte Blomille arvostettu Soundi-palkinto!
" Tunnetuksi ihmiseksi tämä mies on häkellyttävän tuntematon. "Harmaa eminenssi", voisi sanoa, ellei hän olisi mitä tahansa paitsi harmaa. Hän on Atte Blom, tuntematon tekijä." (Juice) 
Kuudella vuosikymmenellä kotimaiseen musiikkiin väkevästi vaikuttanut Atte Blom saa vuoden 2012 Soundi-palkinnon.
Blom perusti yhdessä Henrik Otto Donnerin ja Christian Schwindtin kanssa Love Records -levy-yhtiön, jonka vaikutus suomalaiseen kulttuurielämään oli merkittävä.
Love Recordsin jälkeen Atte on toiminut Johanna-, Pyramid- ja Megamania-levy-yhtiöissä.
Sormensa hänellä ovat olleet pelissä myös oululaisessa UHOssa, joka julkaisi muun muassa kaksi torniolaisen Lambsin albumia ja melko tuoreessa tapauksessa Unja levyfirmassa, jonka artisteihin kuuluvat Kari Kuuva ja merilappilaisille hyvin tuttu Sira Moksi.
Soundi-palkintoraadin mukaan rohkeus ja ennakkoluulottomuus ovat aina antaneet leimansa Blomin kaikelle toiminnalle.
– Hän on kohdellut artistejaan lämpimällä ymmärryksellä ja suurella sydämellä. Blomin avulla ovat parhaan tuotantonsa julkaisseet mm. Juice Leskinen, Hurriganes, Wigwam, M.A. Numminen, Tasavallan Presidentti, Leevi And The Leavings, Rauli "Badding" Somerjoki, Dave Lindholm, Hanoi Rocks, Tuomari Nurmio, Kari Peitsamo, Pelle Miljoona, Ultra Bra ja Kotiteollisuus.
Palkinnon ovat aiemmin saaneet Tuomari Nurmio (2005), Alexi Laiho (2006), Toni Wirtanen (2007), Juhani Merimaa (2008), Tuomas Holopainen (2009), Ismo Alanko (2010) ja J. Karjalainen (2011).
Atte Blomin päätyö on ollut ehdottomasti Love Records. Ainutlaatuinen levy-yhtiö, jossa artisteista pidettiin hyvää huolta. Siellä ei pyritty pikavoittoihin, vaan annettiin luoville ihmisille mahdollisuus. Tuskinpa nykyaikana joku Rauli Badding Somerjoki, jonka esikoisalbumi myi vain 300 kpl, saisi toista tilaisuutta.
Niin kuin suomalaisen kevyen musiikin historiassa aiemminkin levy-yhtiön perustajat olivat suomenruotsalaisia. Atte Blom, Otto Donner ja Christian Schwindt lausuivat yhtiön syntysanat Kivelän sairaalan osastolla kuusi, lokakuussa -66. Myöhemmin mukaan yhtiön ytimeen tuli myös M.A.Numminen.
Loven elämä oli lyhyt. Se kesti vuodet 1966-79 ja yhtiö julkaisi yli 300 pitkäsoittoa.
Love valoi Suomi-rockille kestävän kivijalan Suomen Talvisodan, Juicen ja Hectorin klassisten levyjen kautta. Kun huomattiin, että suomenkielinen rock oli potentiaalista tavaraa kaupallisestikin, Love sai kilpailijoikseen Scandian Hi-Hatin ja Pokon.
Jos Loven yhtyeistä alkutaivalta hallitsivat Wigwam ja Tasavallan Presidentti, 1970-luvun puolessa välissä yhtiön sohvan valloitti Hurriganes.
Love pyrki löytämään artisteja myös pohjoisesta. Muurolan sairaalan musiikkiterapeutti Hannu Merkku levytti kaksi sinkkua ja yhtiön ainoan humppa-albumin Ounaskosken törmällä(1979). Hänet keksi Atte Blom, mutta kemiläisen silloisen Paavo Kuljun Lolitas-yhtyeen vokalistin Esa "Best" Jokisen poimi levylle M.A. Numminen. Esa purkitti vuonna 1972 laulun Häittemme aatto kokoelmalle Kauneimmat Iskelmät.
Menestynein Loven talliin kuulunut pohjoinen artisti on kuitenkin Kemissä asunut Jari Knuutinen eli Yari ja hänen yhtyeensä Se. Yhtiön leivissä Se julkaisi 4 sinkkua ja albumin….ja me tehtiin rakkautta Loven konkurssivuonna 1979.