lauantai 10. maaliskuuta 2012

Svensktoppenkuningas palaa juurilleen!

Puolitoista vuotta sitten Thörnit, Carl Erik ja Adorena muuttivat Haaparannan Seittenkarista Etelä-Ruotsiin, koska he halusivat laulaa ja keikkailla enemmän.
Huhtikuussa he saapuvat ensi kertaa poismuuttonsa jälkeen kiertueelle Norrbotteniin the Crystals-yhtyeensä kanssa ja esiintyvät
16.4. Överkalixissa, 17.4.Kalixissa, 18.4. Seskarössä 19.04. Jokkmokissa ja 20.4. Pajalassa.
Ruotsin Karungista lähtöisin olevan Carl Erikin laulajanura alkoi 1950-luvun lopussa, kun hänen basistiystävänsä Bengt Frankkila houkutteli hänet laulamaan torniolaisen Jouko Tikkalan tanssiorkesteriin. Carl Erik alkoi uskoa omiin kykyihinsä ja osallistui vuonna 1962 laulukilpailuun Sangiksessa, jonka voitti. Hän sai palkinnoksi esiintymisen Hagge Geigertin Kungsträdgårdenissa Tukholmassa. Paikan isäntä innostui Thörnin äänestä ja piti melua uudesta laulajalahjakkuudesta. Pian Carl Erik pyydettiinkin esiintymään radio-ohjelmaan Landet runt ja heti ohjelman jälkeen hän teki myös levytyssopimuksen EMI:n kanssa.
Kymmenen vuoden ajan Thörn oli yksi Ruotsin kansallispuistojen suosikki ja radiopersoona Ulf Elfving kastoi hänet Svensktoppenkuninkaaksi, sillä hänellä oli kymmenen kappaletta kyseisellä listalla.

Carl Erik levytti myös Suomessa sinkun Kuihtunut kukka vain/Ken vuonna 1965 ja seuraavan kerran Suomen puolella hän levytti keminmaalaisen Kime Klemettisen Greatsounds-studiolla, jossa hän purkitti ennen Etelä-Ruotsiin muuttoaan laulut We are unique creation ja Go on, move on.
Laulut on kirjoittanut Adorena, joka on myös taitava laulaja. Hän ehti Greatsounds-studiolla äänittää useammankin laulun , joista kolme on noussut jopa englantilaisen Music World Radion Top20-listalle.

Enemmän Adorenasta voit lukea osoitteesta; http://vaylanpyorre.blogspot.com/2010/09/adorenan-ensilevy-kimen-johdolla.html