tiistai 6. maaliskuuta 2012

Roxette Qstockkiin!

Uskottava se on. Roxetten fanisivusto Oueuvrox liputtaa yhtyeen keikkaa 28.päivä heinäkuuta Oulun Qstockissa heti seuraavana päivänä Kotkan Meipäivien esiintymisen jälkeen.
Innokkaimmat fanit ovat tienneet asiasta jo pitkään. Muun muassa Paulan Neuleblogi iloitsi asiasta jo 15. helmikuuta ja Roxetten virallisella kotisivullakin keikka on vilahtanut, mutta julkistaminen halutaan tehdä ilmeisesti isolla mediaryminällä ja nyt se on sieltä poistettu.
Kysymyksessähän ei ole mikä tahansa orkesteri, vaan Roxette on myynyt uransa aikana yli 75 miljoonaa albumia.
Yhtye starttasi helmikuussa massiivisen maailmankiertueen ja bändi on sittemmin esiintynyt järjestään loppuunmyydyille katsomoille kaikkialla maailmassa. Roxetten kunnianhimoinen tavoite on saada rikotuksi 1.5 miljoonan katsojan rajapyykki kiertueen päättyessä syksyllä 2012.
Roxette perustettiin vuonna 1986 kahden kotimaassaan menestyneen artistin, Marie Fredrikssonin ja Per Gesslen, yhdistettyä voimansa. Yhtye sai välittömästi suosiota Ruotsissa, joskin vuonna 1988 julkaistu Look Sharp! -albumi avasi ovet myös maailmalle. Seuraavana vuonna tämä useita hittejä - The Look, Dressed for success, Listen to your heart, Dangerous - sisältänyt albumi nousi listakärkiin ympäri maailmaa ja Roxetten maailmanvalloitus oli alkanut.

Moninkertaisesti palkittu yhtye on sittemmin julkaissut neljä miljoonamyynteihin yltänyttä studioalbumia. Levyiltä löytyy valtaisa määrä jo popmusiikin klassikoiksi luettavia lauluja kuten Joyride, The Big L., Spending my time, Crash!Boom!Bang!, Fading like a flower, Milk and toast and honey, Sleeping in my car…
Roxetten keikat: http://oeuvrox.com/calendars/2012