torstai 29. maaliskuuta 2012

B L U E S soi perjantaina Lapissa!Rospuuttoblues Rovaniemen Cumuluksessa esittelee kotimaisen bluesin uuden naistähden Fatima Korouman. Tummaääninen laulajatar muistetaan Idolsesista, joissa hän pääsi semifinaaleihin asti. Häntä säestää superkokoonpano the Royal Four, jossa soittavat muun muassa kitaristi Ykä Putkonen ja huuliharpisti Helge Tallqvist. Musiikki on jalan alle menevää 1950-luvun bluesia sisältäen Little Walterin ja Slim Harbon kappaleita.
Illan aloittaa klo 22.30. rovaniemeläinen Luigi`s Combo, jota johtaa Roots-promoottori Jarmo Puhakka.

Samalla kellonlyömällä Blues Nightissa Saariselällä Santas Hotel Tunturin Lutossa esiintyy Dr Feelgoodin nimeen vannova Malpractice. Juuriltaan ivalolaista poppoota liidaa välispiikkien kruunaamaton kuningas Lapin radiosta tuttu kitaristi Jarmo ”Jamo” Siivikko (kuvassa). Yhtye on tunnettu myös harpisti-laulajastaan George Bandoek Apostolakista, joka tunnetaan tuttujen kesken nimellä Jorgos. Toinen illan pääesiintyjistä on on Suomen Janis Joplinksikin kutsuttu Maya Paakkari. Hänen yhtyeen riveistä löytyvät muun muassa oululaiset saksofonisti Olli Tuomainen ja kitaristi Juha Kallio.
Saariselältä kun lasketellaan Ivaloon, niin siellä järjestetään jo 18. kerran Huuli & Harppu Festarit (30.3-1.4.). Suomalaisen bluesharpun kruunaamaton kuningas Pepe Ahlqvist on ollut mukana lähes joka vuosi ja niin nytkin. Muita esiintyjiä ovat Pekka Mertaniemi, Saimaan Harppurit ja Playmakers. Pääbileet ovat hotelli Kultahipussa perjantaina, mutta konsertteja on myös lentokentällä, Kaunispään huipulla ja Saariselän Panimolla.